| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ekimm Espero Warszawa | 2004-09-21 14:17:07 a pozatym że BORYGO się "urywa" to jeszcze olej mi ucieka myslałem że uszczelniacz pod wałem - kupiłem rozebrałem a tam sucho prawdopodobiefilt oleju ciekł [bo wymieniłem na new i mniej cieknie] + do tego uszczelka pod miską olejową.
byłem w daewoo krzykneli 56 złoty za uszczelkę ale pojechałem do Japancaru a tam gosc mi krzyczy że jedna 59 złoty do 2 litrówki a druga cos koło 250 złoty - wielkie oczy na niego co to za super uszczelka - a on że są dwa rodzaje misek w esperakach jedna bez przegroby, a druga z przegrodą . oczywiscie ta z przgroda uszczelecka jest 4 razy drozsza. Wiecie cos o miskach z przegrodą w jakich esperakach są ????? czy wogóle sa ??? |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2004-09-21 14:21:30 Ja mam z przegrodą (myślałem że wszystkie tak mają), uszczelka faktycznie kosztowała około 50 zł, była gumowa i z tzw. kołnieżem |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2004-09-21 16:12:56 Z przegrodą?
co to znaczy? Bo u mnie na przeglądzie mechanik stwierdził, że warto byłoby wymienić uszczelkę, bo się pociła, miało to kosztować grosze więc się zgodziłem. No i okazało się że do spodu silnika w misce olejowej jest taka blacha, taka jakby druga miska olejowa, na którą "naciąga" się uszczelkę, a dopiero potem przykręca sie miskę olejową. No i pech chciał, że taka uszczelka (gumowa) była nie do zdobycia wówczas w Szczecinie. A auto było mi potrzebne więc mechanicy przykleili miskę na silikon... od ponad roku żadnych wycieków... odpukać! |