Lokalizacja Silniczka krokowego...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam...
Mam prosbe czy ktos móglby mi powiedziec gdzie znajduje sie silniczek krokowy w silniku 1,5 MPI filtr powietrza podłuzna tuba..
( podobno ma znaczenie )..
Albo podeslac jakis link ze schematem gdzie go widac na obrazku..
Podeslijcie cos bardzo prosze...

jeśli dobrze pamiętam to Zabel to fotografował przy swoim, napisz do niego, silniczek masz przykręcony do korpusu przepustnicy

drogi Excelku, tam naprawdę nie ma silniczka. oglądałem wersję z tym filtrem i zaglądałem do literatury i cisza. nawet nie ma gdzie podłączyć.
a do korpusu przepustnicy jest przykręcony czujnik położenia tejże.

[ wiadomość edytowana przez: zabel dnia 2004-10-01 18:00:08 ]

Oki...drogi zabelku.....
Nie neguje tego co mówisz.....powiedz mi tylko w takim razie co odpowiada za obroty biegu jalowego...w silniku 1,5 MPI z filtrem powietrza a la podluzna tuba....
Do przepustnicy przyczepione sa rowniez dwa elementy jeden na wąska kostke a drugi na szerszą koste...mówie o elementach oprócz czujnika polozenia przepustnicy..co to jest w takim razie...
Przy uruchomionym silniku wąską kostke odpiąlem i bylo bez zmian natomiast jak odpiąlem szerszą to obroty spadly i mial zaraz zgasnąc...

już się wychłostałem i powaliłem głową o ścianę. jest silniczek w tym systemie. w końcu go namierzyłem. podaj mi maila to prześlę Ci zdjęcia i opis. wiem dlaczego go nie widziałem ha ha. nie sądziłem że aż tak się różnią te niemal bliźniacze zasilania.

Do Zabela....
No to poprosze o fotke w takim razie....
excel92@poczta.onet.pl.........
Pozdrawiam