Ranault 5 1.4 - jak wejść z gazem do silnika?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem - nie mogę dostać mixera do R5, wiec pytanie moje brzmi:
Czy i jak można się wpiąć w gaźnik bezpośrednio z rurką? Proszę o wszelkie wskazówki co, jak i gdzie zrobić żeby to jakoś sensownie działało, przynajmniej tymczasowo. Najlepiej ofcoz z uwzględnieniem tego konkretnego modelu, ewentualnie ogolnie .

Z góry dzienx za hlp .

[ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2004-09-15 00:27:36 ]

A na www.miksery.pl patrzales ???

Cytat:
2004-09-15 23:22:18, SiEdLe pisze:
A na www.miksery.pl patrzales ???

Przejrzałem tą stronę ale nie znalazłem żadnego cennika. Domyślam się jednak, że dobry nowy mixer tani nie jest, a tu potrzebuje wariant mocno ekonomiczny . Dlatego też chciałbym się dowiedzieć jak mozna się najtaniej "wpiąć" w układ dolotowy z gazem.
Chciałbym zapodać po prostu taką dyszę gazu gdzieś:

Tylko właśnie nie wiem gdzie dokładnie powinna się kończyć .

BTW - tam jest podobno taki sam silnik jak w R19 (1.4) więc może Ty, SiEdLe byś mógł mi coś podpowiedzieć? Nie mam na miejscu tego auta (więc nie mam dostępu do silnika) i nawet nie znam wymiarów ani budowy gaźnika. Chociaż pewnie Twój jest na szprycy już .

[ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2004-09-18 15:38:45 ]

w r5 1.4 było kilka modeli gaźnika weber dwu gardzielowy lub zwykły dokładnie nie wiem bo mam mpi ale jak by co posiadam instrukcję do r 19 i mogę podesłać mailem i tam opisane są gaźniki ew zapraszam na forum
renault 5 klub polska http://forum.tuning.pl/viewforum.php?f=59&sid=8a05585f6399bc2aa4e1219c922c3820

RE5PEKT krulyk@o2.pl