Kurde beta mi padła...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam takie ciśnienie w układzie chłodzenia jak w lokomotywie parowej , nie idzie besti odpowietrzyć wygląda mi to na uszczelke pod głowicą , ale może poprostu padła pompa wody ,macie może jakies sugestie??? 525i 12v M20

ja mam sugestię. może to nie uszczelka tylko głowica?

Cytat:
2004-09-16 22:09:40, MARCIN_RADOM pisze:
ja mam sugestię. może to nie uszczelka tylko głowica?

też tak myśle ale nawet nie żartuj może "tylko" uszczelka czyli 2 dni bez auta i ze 3 stówy w tyłku

coś koło tego. uszczelka 100, planowanie 50 robota 150 i mamy 300. a moze przy okazji bys zmienił uszczelniacze? jak juz głowica będzie zdjeta, bo w tym silniku nie wymienisz uszczelniaczy bez zdejmowania głowicy. jeden uszczelniacz kosztuje około 3 pln, a potrzebujesz ich 12 sztuk. pomyśl.

Cytat:
2004-09-16 22:15:34, MARCIN_RADOM pisze:
coś koło tego. uszczelka 100, planowanie 50 robota 150 i mamy 300. a moze przy okazji bys zmienił uszczelniacze? jak juz głowica będzie zdjeta, bo w tym silniku nie wymienisz uszczelniaczy bez zdejmowania głowicy. jeden uszczelniacz kosztuje około 3 pln, a potrzebujesz ich 12 sztuk. pomyśl.

tak liczyłem ze wszystki mam ten dobry układ,że robocizne prawie za darmo

więc tylko uszczelka 100 i uszczelniacze 36 pln a i dodatkowo może przetarłbys sobie zaworki, bo moze juz gniazda lekko podżarte. widzisz nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.