Problem z numerami silnika (903)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Oj pewnie mnie zbesztacie i wogole ale wlasnie odkrylem ze.....NUMERY na blokusie niezgadzaja z numerami z dowodu od Yapka.....zgadzaja sie 4 pierwsze liczby czyli 4242 pozniej jest 847 a Yapko ma w dowodzie 424248 - co teraz?? poradzcie co robic...kurwa za 500 zl zrobilem szlif z dobraniem nowiutkich tloków

poszukac panow ktorzy zrobia po cichu korekte numerow

ja bym tak zrobil

a ja na to bosch & go

Trzeba poszukac osoby która numerki nabije. A jakby coś to zedrzyj stare. Trochę je podniszcz ... kombinuj

tzn nabic to zle slowo.bo one sa nie wybite tylko nalane jakby....

Cytat:
2004-09-13 22:04:49, Pat_kdb pisze:
Oj pewnie mnie zbesztacie i wogole ale wlasnie odkrylem ze.....NUMERY na blokusie niezgadzaja z numerami z dowodu od Yapka.....zgadzaja sie 4 pierwsze liczby czyli 4242 pozniej jest 847 a Yapko ma w dowodzie 424248 - co teraz?? poradzcie co robic...kurwa za 500 zl zrobilem szlif z dobraniem nowiutkich tloków

Slyszalem ze musztarda pod wplywem ciepla robi niezla skorupe na bloku.

panowie..GDZIE to zrobic....przeciez niebedekupowac nowego bloku zas!!

O rany - kwas z akumulatora, woda, kwas, woda, papier scierny, kwas, woda, papier scierny, kwas, woda i po 4 dniach nic juz nie ma.

chcesz mieć coś zrobione dobrze : zrób to sam
numeratory są np. na giełdach

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

daj ogloszenie do gazety a tak na powaznie to ja tez bym je przebil. albo zerwal.

NO DOBRZE...ZNIKNA...a jak maja sie pojawic nowe?? pozatym czy urzadjesli dostanie dowod nie bedzie grzebac w tym urzedzie skad ten silnikpochodzi (z tarnowa)...ile kosztuje taka robota....

Ale problemy.....
papier wodny 400 - 800 - 1200 i maszyna do czyszczenia papierem czyszczarka popularna......
I idealnie pozbywasz sie nierównosci i wgłebien .....
Na to lejesz kwas i zostawiasz - wyglada na stare..... I tyle ..... A potem granie idioty ze takim juz jeździsz....

czuczu czy wy nie rozumiecie ze te numery nie sa nabite!! one sa wylane jakby cale razem z blokiem.maja wysokosc okolo 3 mm.

Cytat:
2004-09-13 22:50:47, Pat_kdb pisze:
czuczu czy wy nie rozumiecie ze te numery nie sa nabite!! one sa wylane jakby cale razem z blokiem.maja wysokosc okolo 3 mm.

no to pisze wlasnie przeciez ze bosch & go, zjedz je do zera i sobie nabij numeratorem nowe

Cytat:
2004-09-13 22:54:31, ZoLt4R pisze:
Cytat:
2004-09-13 22:50:47, Pat_kdb pisze:

no to pisze wlasnie przeciez ze bosch & go, zjedz je do zera i sobie nabij numeratorem nowe

bedą wklesłe i beda git czy ty myslisz że to ktoś sprawdza

wlasnie teraz dowiedzialem sie nowej rzeczy.....patrzalem na zle numery...co gorzej tamte sie WOGOLE nie zgadzaja.....sa macie racje NABITE. i co teraz?

Kolega pat patrzył na nadlew nr na bloku a nie na faktyczne nr. gdy mu to uświadomiłem okazało sie że są zupełnie inne. Nawet nie podobne.

jakjuz mowilem mam ten blok po szlifie. Kolega Yapko zostal przezemnie poinformowany ze oczekuje wyjasnienia tej sytuacji. Ale lubie byc zawsze ubezpieczony na wszelkie wypadki ... i pytam wprost - GDZIE I ZA ILE moge skorygowac ten blad...wogole on w dowodzie nie ma zadnych literek nic tylko od razu cyfry...niema ze jest GL100XXXXXX.......czy to jakas pomylka tego kto kiedys rejestrowal ten silnil?? moze ktos faktycznie zle zczytal numery z bloku (jakis diagnoista czy chuj wie co).....

przed styczniem 2004 nie bylo obowiazku wpisywania pelnego oznaczenia silnika, u mnie tez 100gl bylo pominiete i przez to gdy chcialem odebrac dowod po zatrzymaniu przez palkarza musialem wyrobic nowy z pelnym numerem a to ze cyferki sie nie zgadzaja w dowodzie z tymi na bloku to slyszalem ze kosztuje dodatkowe 50 zeta przy przegladzie... przynajmniej w moich stronach... i jak sie ma silnik ohc zamiast ohv w aucie to tez jakos nie przeszkadza panu diagnoscie...

ps: kupiles silnik i nie sprawdziles numerow?? nieladnie, z kad ja to znam?? nie szweppes??

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2004-09-13 23:34:06 ]

Cytat:
2004-09-13 23:32:25, Bart128 pisze:
a to ze cyferki sie nie zgadzaja w dowodzie z tymi na bloku to slyszalem ze kosztuje dodatkowe 50 zeta przy przegladzie... przynajmniej w moich stronach...

my question:

a co jak palkarze wlasnie zaczna wyszukiwac numeru silnika a tu zonk i nic nie ma na bloku??? co wtedy???