MotoNews.pl
8 Falujące obroty (83070/0) - NT

Falujące obroty

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
założyłem gaz i teraz strasznie falują mi obroty od 1000 do 2000 i tak w kólko co to może być?

a klapę antywybuchową założyłeś
i jaką masz instalkę z komputerkiem czy na śrubę

coś ci kiepsko wyregulowali,nie martw się bo po założeniu gazu takie rzeczy się czasem dzieją,to kwestia wyregulowania wiec jedz do warsztatu gdzie ci zakładali i ustawią.

kolega miał tak w E-32 735i i za nic w świecie nie dało się tego zrobić. jeździł tak kilka lat i sprzedał też z takimi bujanymi obrotami na gazie.
pozdrawiam

Po pierwsze sprawdz instalację wysokiego napięcia jesli do tych objawów dojdą Ci równierz strzały w kolektor to na 90% masz przewody i świece do wymiany i wymień je na przystosowane do gazu .Swiece polecam NGK a przewody sentech .

Cytat:
2005-02-14 23:53:34, Maki280 pisze:
Po pierwsze sprawdz instalację wysokiego napięcia jesli do tych objawów dojdą Ci równierz strzały w kolektor to na 90% masz przewody i świece do wymiany i wymień je na przystosowane do gazu .Swiece polecam NGK a przewody sentech .

skąd wiesz że to m20?,może to m50.co do świec przystosowanych do gazu to ja powiem że to lipa,ale to tylko moje zdanie.

na falujące obroty to tylko regulacja, chyba że masz klime to już gorzej, jak mi się włanczał kompresor to też falowały. Ale może źle dobrali np jakiś element gazu!?
Mysle że to nie jest kwestia świec itp, jeżeli np nie strzela!

więc tak drodzy koledzy gazu nie mam na srube mam pelna elektronike do warsztatu nie pojade poniewaz robilem to z bratem ktory zajmuje sie gazem skonczylismy grubo po 22 i juz sie nam sie niechcialo dlaej bawic klapke tez zalozylem a swiece i przewody mam o.k ,zaraz wychodze z domu i pewnie znajdziemy przyczyne najpierw podlącze sonde takiak byla wczesniej i zobacze jak wtedy , dziekuje wszystkim za porady

wiecie co było poprostu układ paliwowy się zapowietrzył bo zbiornik wyciagałem bemka smiga na gazie jak na benzynie bez żadnehj różnicy i wszystko jest oki ,naprawde fajnie jest zajechać na stacje i zatankować pełny zbiornik gazu nie martwiąc sie o koszta

śmiga podobnie bo masz jeszcze szysty filtr, z czasem różnica się powiększy, aż do następnej wymiany filtra. , a wymiany będą teraz częstsze niż do tej pory. Ale dobrze że tak się to skończyło jak skończyło. pzdr