Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Nomad F&F Sympatyk Wspomnienie po Gdańsk | 2004-11-06 16:37:55 Wiem że było o mostach sporo - ale nie bardzo miałem się pod co podpiąć...
Jako że mój most jest już na wykończeniu... (parktycznie brak łożysk na wejściu, oraz ryska na dużym kole w dyfrze) to mam dylemat co lepiej wybrać: -most z Borewicza 1,5AA (przebieg 78kkm, od wielu lat stał w garażu, przedwczoraj trafił na złom) koszt 300zl -most z +'a (szeroki na bebnach lukasa, przebieg nieznany) od reki za 500, być może kumpel załatwi sporo taniej... Problem polega na tym że most musi być w aucie najpóźniej w środę nad ranem... 2pytania: -warto szeroki? nie ma problemow w 125'ce z kołami (ze będą tarły o nadkola) ? - co prawda o to się boję najmniej bo ze względu na resory z pickupa nadkola raczej nie maja szans na kontakt z oponami - sa ze 3 cm nad nimi... a przy obciążeniu prawie 300kg na tylną kanapę auto usiada o mniej niż 2cm -wiem ze oprocz linki recznego trzeba dawać przejściówki na gwinty przewodów ham. - można to dostać w sklepie? , jaki koszt? Dzięki za odpowiedzi... |
![]() Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-11-06 17:33:07 z szerokimi mostami jest taki problem ze ciezko trafic na cichy okaz i kupujac w niewiadomym stanie to jest prawdziwy kot w worku
waski owiele latwiej dostac w dobrym stanie, gdyz nie wiem dlaczego ale jakos trwalsze byly co do redukcji gwintu to chyba trzeba sobie dorobic we wlasnym zakresie |
![]() maskekk F&F Wolny Słuchacz :) 1,5 wwa | 2004-11-06 18:17:18 zdebialem jak te ceny zobaczylem. strasznie drogo. to juz skrzynia do poldona tansza |
![]() Twarog F&F Sympatyk Fiat 125p/Opel Omega Kobyłka | 2004-11-07 00:54:20 Ja ostatnio zmieniałem na szeroki wchozi bez problemów tylko właśnie z tym rzewodem ale ja to normlanie wziąłem normalnie wkręciłem przewód w trójnik na chama przegwintowując go i sie trzyma nie cieknie a ni nic kumpel kiedys zrobił podobnie i jezdził tak chyba ze dwa lata wiec spokojnie wytrzymuje. o koła sie nie bój chyba ze masz duże i szerokie ale 185 wejdą spokojnie ![]() |
![]() darecki1 Fiat 125 ME Bialystok | 2004-11-07 22:12:25 Moim zdaniem lepiej kupic zwykly most,bo jest tanszy i latwiej znalezc w dobrym stanie.Za roznice kasy kupic Lucasy na przod.Ps. Za cene poloski od "+ " kupisz dwie albo trzy zwykle.Pozdro. |
![]() Nomad F&F Sympatyk Wspomnienie po Gdańsk | 2004-11-08 00:36:14
Heh niestety nie w Gdańsku.... Jak widzisz cena nie różni się aż tak bardzo.... półośki różnią się o ok 50zł/sz co do jakości wąskich mostów.... to wszystkie jakie spotkałem miały albo straszne wycieki... albo zniszczony atak.... albo łożyska na półosiach..... ew. byłu bez jednej z półosi (a nie widzi mi się składanie).... generalnie ciężko o coś w dobrym stanie... A hample mam wystarczająco mocne by bez pasów rozwalić sobie twarz.... ![]() |
![]() darecki1 Fiat 125 ME Bialystok | 2004-11-09 00:09:37
Rok temu zakupilem most za 150 zeta.A za most w podobnym stanie od "+" musialbym dac ok 400-450 zeta. |
![]() Twarog F&F Sympatyk Fiat 125p/Opel Omega Kobyłka | 2004-11-09 00:18:20 Ja osatnio za szeroki od plusa dałem 400 zł tyle ze most lezał na strychu ze 3 lata i był wyciągnięty z poldka o przebiegu 15000 (pietnastu tysięcy) ![]() ![]() ![]() |