| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
carinus LPG User Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2004-10-30 19:55:41 Nie wiem dlaczego dalas sobie wcisnac swiece 3-elektrodowe,kazdy doradzal zeby brac tradycyjne.Nie bedzie tragedii ale zawsze lepiej dmuchac na zimne.
Z analizy widac ze masz nowe swiece bo HC spadlo znakomicie tylko nie wiadomo jakie obroty byly przy pomiarze-jałowe czy wysokie.Mieszanka teraz jest bardziej uboga niz przedtem.Sprobuj odkrecic delikatnie srube na reduktorze i dac nieco wiecej gazu. |
betar Mazda 626 gdynia | 2004-10-30 20:55:32 niech ten fiut przestanie grzebać.Jeśli sama nie znasz się na regulacji silnika to koniecznie zmień zakład.Nic więcej w tej sytuacji nie poradzę.Pozdrówka. |
Ilona31 Bytów | 2004-10-31 19:38:31 A może kolega Croma wypowie się na ten temat?
Bardzo proszę |
Ilona31 Bytów | 2004-10-31 21:44:05 Dzięki Croma za odpowiedź. Reduktor mam Lovato nr 99053G.
Widzisz, mogę zrozumieć, ze auto dużo spala na małych odcinkach. Jednak niepojęte jest dla mnie to, że przy identycznej jeździe nagle zaczął spalać 12litrów (z 1 Jeśli można cosik wyregulować na reduktorze to bardzo proszę o wskazówki. A jeszcze jedno - czy kompresja w silniku to ciśnienie? Jeśli tak to mam podobno idealne i równe na każdym cylindrze (tzn. mój passat Pozdrawiam |
croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2004-10-31 22:43:09 witam.
kompresja to jest ciśnienie. więc pozostaje ci doprowadzić do ustawień podstawowych instalacji gazowej. życzę tobie powodzenia w tym zakresie. podaj wyniki. regulacja reduktora z dwoma regulacjami polega na tym,że zamyka sie na tym,że zamyka się regulację na bypasie cewki reduktora i ustawia właściwe obroty gazu inaczej mieszanki gazowej wolnych obrotów. następnie odkręca się ta śrubę widoczną z góry na reduktor do zmniejszenia obrotów o 100 a następnie wkręcenie śruby wolnych obrotów z boku reduktora tej plastikowej do ich właściwych. myślę,że to zrozumiesz jako kobieta ale widzę,że jesteś kumata. bardziej niż wiekszość moich klientów innej płci niż twoja. |
Ilona31 Bytów | 2004-11-01 08:11:06 Dzięki Croma za słowa uznania Co do analizy spalin to HC z pomiaru na LPG wyszło 1426, a kilka dni później na benie 270 ppm. Myślę więc, że zmiana świec nie miała tutaj nic do rzeczy, bo pomiary robiłam na starych 1-elektrodowych świecach (Bosch i 1 Iskra). Ostatnie pomiary na LPG są już na nowych świecach. A jeszcze jedno, jak raz przełączyłam na gaz i podjechałam po chwili pod górę to mi zgasł i przy gwałtownym skręcie w lewo - może to normalne, bo silnik nie był do końca rozgrzany? Pozdrawiam P.S. Podpowiadano mi, że może mam mikser źle dobrany, spytam jeszcze jakiej jest średnicy i jak zamontowany. [ wiadomość edytowana przez: Ilona31 dnia 2004-11-01 08:14:40 ] [ wiadomość edytowana przez: Ilona31 dnia 2004-11-01 08:17:53 ] |
croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2004-11-02 23:11:36 witam.
ILONA 31 napisałem do ustawień podstawowych. żeby grzebać w innych to trzeba sie na tym znać. sprawdż jeszcze tą kompresję przynajmnie raz. |