Trzêsienie ziemi...

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co
a u mnie dzisiaj 2 razy zatrzês³o miastem ..pierwsze trzesienie ko³o 13.. ale drugie ko³o 15.35 i to dopiero by³o zatrzesienie.. wszystko stuka³o i lata³o.. moge to porownac do turbulencji w samolocie ..jestem ci±gle w szoku ..

na slasku czesto sa tapniecia to to normalka u nas ze czasami zatrzesie

potwierdzam
pierwszego nie poczulem bo jechalem hyundaiem za to drugie czuc bylo mocno. to bylo moje pierwsze trzesienie ziemi.

no co wy ? ja naszczêscie nie prze¿y³em takich doznañ i wola³bym by tak zosta³o

by³o to dosyæ dziwne uczucie jak wszystko zaczelo w domu latac i sie gibaæ.. a ja na krze¶le na kolkach przed kompem i wielkie oczy i co sie dzieje.. aaaa!! dom sie wali!!!.. potem och³on±³em i od razu patrze na gg a tam cale 3miasto - trzesienie ziemi!

doogas a moze za duzo wypiles i ci sie dziwnie robilo

hehe mn± tak codziennie trzêsie jak sobie ¶migam po ¶l±skich drogach.
S± takie miejsca gdzie jeszcze parê lat temu droga by³a prosta a teraz opad³a kilkadzesi±t metrów!

piekary w ciagu ilus tam lat poszly w dol o 6 metrow, pod calymi piekarami sa chodniki gornicze a wogole slask jest fajny moze kiedys sie obudze w kopalni na poziomie 565

Faktycznie pisali w onecie o trzêsieniu ziemi na pó³nocy Polski...by³o 4 stopnie w skali Richtera czy jako¶ tam...hahahah, nie¼le sie zaczyna )))

5.2 stopnia Richtera.. to ca³kiem niez³e trzêsionko.. nie wiem czy bym chcia³ raz jeszcze.. chyba ze odby³o by sie to bez skutków ubocznych.. ja to nic.. ale kumpel w bloku 10 pietrowym to mial masakre.. powypadaly talerze i inne rzeczy z polek.. meble sie kolysaly itp.. im wyzej tym gorzej.. ciekawe czy rosja macza³a w tym palce..

trzêsienia ziemi nie zaliczy³em (ale by³o blisko dziñ po moim wyje¼dzie z LA do San Francisco tam by³o trzêsionko) ale za to zaliczy³em w samolocie 50 m utratê wysoko¶ci ch..... uczucie rollercoster przy tym to piku¶

w³a¶nie w rmf-ce powiedzieli, ¿e to trzêsienie ziemi zdarzy³o siê po raz pierwszy od 600 lat co za wielkopomna chwila