[Fiat125]gasnie na biegu !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
cos sie dzieje, zdazyło sie 4 razy odkąd kupiłem samochód na poczatku było wsyztko ok, w zeszłym tygodniu raz no i dzis kolejne 3.
Niewiem co jest bo gdy np ruszam ze światełm I bieg II bieg samochód sie rozpedza i nagle gasnie (pozatymi trzema przypadkami jezdzi normalnie), jesli sie jeszcze toczy to na biegu odpali, załapie i jedzie dalej, nie zawsze tak jest, dzis zdazyło sie raz tak ze juz ustałem na poboczu i kreciłem i nic,puknołem w parownik wsiadłem zakreciłem dwa razy i o dziwo zapalił, jak gasnie to wydaje mi sie ze własnie nie dostaje gazu, czasem strzela z rury ,na trasie przejechałem dziś 180km i na takim dystansie na wyzszych obrotach nic sie nied ziało, wiechałem do miasta i znowu zgasł pomóznie mi bo ogłupieje,
dzięki!

A jak sie u Ciebie maja przewdy WN i swiece ??

Pozatym podaj jaka masz instalke

Tak narazie stawiam na jakies elektryczne problemy, a wlasnie jak jest na benzynie tez tak ma czy nie ??

pozdr

[ wiadomość edytowana przez: thaniel dnia 2004-09-22 15:16:29 ]

usterka jest juz namierzona i naparwiona, jednak nie był to gaz tak jak sadziłem a kabel który idzie od modułu do aparatu zapłonowego, przetarł sie jeden z tych przewodzików w aparacie.

A mowilem ze elektryka ... ja ostatnio czesto walcze z elektryka i wymienilem ostatnio

- zielony kabelek
- modul zaplonowy
- cewka
- regulator napiecia
- szczotki alternatora

i narazie jest OK

pozdr