MotoNews.pl
3 Pompa paliwa na allegro (114380/0) - NT

Pompa paliwa na allegro

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy miał do czynienia już ktos z tą pompą? pompa allegro
Cena niska ale zdjecia jakos nie przypominają naszej oryginalnej pompy.
Bede wdzieczny za sugestie bo musz ekupic bo moja umarła

ja kupiłem na alegro za 149 zł 2tygodnie i jest ok

Brat kupil od tego sprzedawcy pare miesiecy temu do Nubiry i tez jest ok.

Cytat:
2005-09-14 21:33:24, soop pisze:
Brat kupil od tego sprzedawcy pare miesiecy temu do Nubiry i tez jest ok.

A nie było problemów z montażem wszystko pasuje oryginalnie?

Kupiłem podobą i jest ok, tylko u mnie nie pasowała guma trzymająca pompę- za mała.

SebaE - to chyba zamiast kombinowac lepiej kupic oryg (na 100% pasujacy) wklad (180 PLN) lub pompe (235 PLN) ze sklepu Kimoto w Wa-wie www.kimoto.pl --> ja wlasnie tam zakupilem wczoraj (wystawiaja sie tez na Allegro) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=63074655

Cytat:
2005-09-15 08:24:51, Andi_K pisze:
SebaE - to chyba zamiast kombinowac lepiej kupic oryg (na 100% pasujacy) wklad (180 PLN) lub pompe (235 PLN) ze sklepu Kimoto w Wa-wie www.kimoto.pl --> ja wlasnie tam zakupilem wczoraj (wystawiaja sie tez na Allegro) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=63074655

No właśnie sie tak zastanawiam bo ten sprzedający z allegro powiedział ż epompa do espero to ta pompa czyli jeszcze taniej ale to jest sam ten wkład jakby bez tego górnegop dekla,przynajmniej tak wnioskuje ze zdjęć

Właśnie też kupiłem pompę od Sebiosa i trochę się z nią nabiedziłem. Z boku ma taki plastykowy filterek, który jak się okazało nie był zamontowany w mojej starej pompie. W rezultacie komora w baku była jakby trochę za mała aby pomieścić filterek.

Cały montaż musiałem wykonać trochę na siłe, działa, ale w sumie nie wiem czy od jakichś naprężeń coś tam się nie ułamie kiedyś.

Chyba dobrze zobaczyć najpierw swoją pompę zanim coś się kupi

pzdr

[ wiadomość edytowana przez: MacMaciek dnia 2005-10-08 18:37:12 ]

Cytat:
2005-10-08 18:33:28, MacMaciek pisze:
Właśnie też kupiłem pompę od Sebiosa i trochę się z nią nabiedziłem. Z boku ma taki plastykowy filterek, który jak się okazało nie był zamontowany w mojej starej pompie. W rezultacie komora w baku była jakby trochę za mała aby pomieścić filterek. Cały montaż musiałem wykonać trochę na siłe, działa, ale w sumie nie wiem czy od jakichś naprężeń coś tam się nie ułamie kiedyś. Chyba dobrze zobaczyć najpierw swoją pompę zanim coś się kupi pzdr [ wiadomość edytowana przez: MacMaciek dnia 2005-10-08 18:37:12 ]

ja kupiłem tą oryginalna za 235zł w sumie z montażem of course żadnych problemów zobaczymy oryginalna powinna pochodzić trochę.

Cytat:
2005-10-08 18:52:03, SebaE pisze:
ja kupiłem tą oryginalna za 235zł ...

a za ok.190zł można kupić do Espero oryginalną pompę (wkład znaczy-bo to co na w/w aukcji to wkład ) BOSCH....taniej i pewniej

Panowie. Ja jestem tuż po wymianie pompy (wkładu).
Kupiłem na allegro, w komplecie był filterek.
Zero problemów z zamianą, gumka trzymająca wkład w uchwycie pasowała idealnie, teraz mam wspaniałą, cichą i przede wszystkim sprawną pompę.
Polecam zakup na aukcji:
pompa paliwa
Za 135 zeta (wliczając przesyłkę) macie nówkę pompę na rocznej gwarancji, która nie sprawi problemów przy zakładaniu.

Acha!
Trochę bałem się załączać nową pompę, która nie jest jeszcze zalana paliwem.
Dla dociekliwych powiem, że paliwo przepływa przez wirnik silnika, komutator, szczotki itp, potem dopiero wysoko jest zaworek, który nie pozwala osuszyć pompy.
Bałem się więc zapalenia oparów benzyny w momencie pierwszego pompowania - wiadomo komutator + szczotki = snop iskier.
Wsadziłem pompę do zbiornika i zaciągłem paliwo ustami (bleee), dopiero potem podłączałem.

Cytat:
2005-10-11 22:30:54, dezerter pisze:
.....Wsadziłem pompę do zbiornika i zaciągłem paliwo ustami (bleee), dopiero potem podłączałem...."

Się mi wydawa że słusznie uczyniłeś....i to nie ze względu na iskry ale kilka razy się spotkałem że pompa po wymianie na nową nie zasysała samoistnie paliwa......nawet zatopiona w baku pełnym paliwa......czyli takie wymusznie dobrze jej zrobi (od pierwsego momentu pracuje "na mokro")