Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Wik Fiat 132A Szalona Wieś | 2004-09-26 16:19:54 Witam wszystkich!
Mam takie pytanko. Ostatnio założyłem nową tablice do mojego fiata(okrągły prędkościomierz). I wydaje mi sie ze on troche przekłamuje. W porównaniu do starego dodaje z 10 km/h. Miał ktoś z tym problem ? Jak to można to naprawić? I jeszcze jedno. Gdzie można dostać schemat lub opis podłączania dodatkowych kontrolek na liczniku. Z góry dziękuje. |
![]() cypherius F&F Sympatyk czarny/niebieski Płock/Słupno | 2004-09-26 16:33:43 witam.
po 1 : NAPISZ od czego sa te nowe zegary, bo nikt tutaj nie jest wrozka. po 2: moze ten nowy teraz dobrze pokazuje ? ![]() jak zle dopasowales to licznik moze miec inna przekladnie ( do boba podchodzi k=1000 ). pozdrawiam |
Wik Fiat 132A Szalona Wieś | 2004-09-26 16:51:52 Te zegary są od dużego fiata (nowszy typ).
Takie jak na tym zdjęciu -> http://www.dioda83.dolsat.pl/zegar.jpg I są one z dużego fiata ale nowszego chyba ME. |
![]() Nomad F&F Sympatyk Wspomnienie po Gdańsk | 2004-09-26 16:57:34 Stare i nowe zegary z df'a mają taki sam napęd licznika... różnica wskazań dotyczy tylko napędu linki ze ślimaka w skrzyni i zależy od przełożenia mostu....
A do samych kontrolek dodatkowych niestety nie ma schematu trza eksperymentować... wszystkie z tego co pamiętam są podłączane pod środkową kostkę... |
![]() Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-09-26 20:11:43
U mnie jest podobnie, tyle ze sadze ze to jest spowodowane tym ze na szersze felgi zalozylem opony 175/70 i srednica kola nieznacznie sie zmniejszyla, osobiscie mi to nie przeszkadza, bo lepiej jak zawyza niz zaniza |
![]() karlo BMW E-28 520i Wrocław | 2004-09-27 12:15:56 Po co ci jakies schematy podlaczenia ?? Kable ciagniesz od przelacznikow do srodkowej kostki na okraglych zegarach sprawdzasz ktore to ktore i podlaczasz bezproblemowo . ja u mnie tak robilem i poza kontrolka pasow to dziala wszystko i uwazam ze nie ma nic prostszego |