Powiedzcie czym sie rozni 2107 finska od ruskiej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
powiedzcie czym sie rozni 2107 finska od ruskiej? tak sie tylko pytam bo niewiem jaka mam wersje a wlascicielem tego superowskiego auta jestem od niedawna.
pozdrawiam!

poszukaj w wyszukiwarce bylo juz o tym !!!!!ale finka miala zabespieczenie przed korozją , jakies dodatkowe wskazniki na desce , i byly to wersje eksportowe tylko tyle sobie przypominam

[ wiadomość edytowana przez: musel dnia 2004-09-24 22:47:33 ]

napewno ten co od niego masz samochod mowil ze to finska.....
jak kazdy..... zawsze sie kupuje tylko finskie, a jedzi sie pozniej "ruskimi" :]
Lada to Lada jak bedziesz dbac o nia to nie ma znaczenia czy byla robiona na rynek radziecki czy na export... i tak zawsze zepsuje sie to co sie zawsze psuje, i tak zardzewieje.... Twoja glowa w tym zeby temu zapobiegac ..

Bobo, jest jednak różnica czy rosjanka czy finka. Chociażby blachy!
Ale masz rację,że jeśli się dba to będzie oki!
Pozdrawiam serdecznie!!

Witam
w wersjach finskich , róznice polegały na staranniejszym końcowym montażu wykonanym właśnie w Finlanndii, mogły mieć dodatkowe węzownice zasilane elektrycznie przy misce olejowej dla łatwiejszego rozruchu zimą, widziałem takowe, ale nie dam sobie głowy uciąc czy tak było we wszystkich egzemplarzach, dodatkowo świece i kable Boscha, lepsze zabezpieczenie antykorozyjne, pasy bezwładnościowe, opony i felgi bezdętkowe nierosyjskie, etc..
Bardziej widoczne były róznice w przypadku Samar,ale niech się Miły lepiej wypowie.
W przypadku innych modeli to jak pisze Bobo, jak ktoś sprzedaje to zawsze jest to Finka

Mialy jeszcze kontrolki na konsoli wypelnione wszystkie. Doszly pasy i check engine. Czasem nawet podlaczone.
no i modul do swiatel calorocznych pod maska, kolo akumulatora.

Posiadałem kiedyś po tesciu 21072 którą to on kupił za dolary w belgi , niewiem jak tam inne wersje ale ona na tabliczce mała napis ,, made in belgium,, różnice to :
-różowa kontrolka od świateł przeciwmgłowych na tablicy
-jednopozycyjny włącznik świateł pozycyjych klawiszowy, mijania i drogowe przy kierownicy
-wyprowadzenie przewodów do klocków z sygnalizacją zużycia