| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bania Lada 2106 RAC Gliwice, Kraków | 2004-12-01 04:28:48 Witam
Dlugo mnie nie bylo na forum a to z powodu licznych zajec jak i nabycia drugiego samochodu.Przez pewnien czas z tego powodu Lada poszla w odstawke... ALe pomyslalem ze tak bez sensu skoro mam wszystko poplacone zeby stala i sie niszczaal albo co gorsza wyladowala na zlomie.Pstanowilem ja przerobic na samochod kjsowy w sposob garazowy czyli tanim kosztem Podziele sie wrazeniami po weekendzie jak przetestuje samochod po powrocie (juz czeka) Mam nadzieje na przynajmniej pare popisowych (wreszcie) startow w kjsach P.S. W czasie swiat mamy nadzieje z kolegami na nakrecenie 2 czesci Lady videoclip tym razem bedzie zimowa edycja i znacznie bardziej efektowna bo i auto troche zmienione Pozdrawiam |
Bania Lada 2106 RAC Gliwice, Kraków | 2004-12-02 01:09:34 Mama nadzieje ze dojdzie w koncu do skutku a jak juz dojdzie to bedzie wypas ze hoho popis sztuk rajdowo - zdjeciowo - montazowych.Mamy nadzieje zrobic cos co klepnie na glowe wszystkie inne klipy P.S. Ma ktos moze jeszcze spawany most i nie orientuje sie ile to moze wytrzymac i na co szczegolnie zwracac uwage?? |
andrzej_krakow (S) MEGA ŁADZIARZ Złom 2105 aktualnie Warszawa | 2004-12-02 01:35:04
Dobry kiedyś coś takiego zmajstrował, więc uderz do niego na priva albo maila |
Yanosik ŁADZIARZ ![]() Lanos Schneidemühl | 2004-12-02 06:15:51 No własnie, jakie sa efekty zaspawanego mechanizmu różnicowego? ----------------- Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie. |
Bania Lada 2106 RAC Gliwice, Kraków | 2004-12-02 12:12:09 Jak na weekendzie odbiore autko i potestuje, 11 XII wystartuje w SRS to podziele sie wrazeniami.Wiem tylko ze gosc w polonezie (z mostem Lady chyba) ma zaspawany w ten sposob i jezdzi juz pol roku i jeszcze mu sie nie rozsypalo.Auto "malo skreca" w ostrzejszych zakretach i nawrotach wiec trzeba uslizgiwac bo inaczej ciezko.Wskazane jest rowniez utwardzebie auta.Najbardziej obrywa skrzynia i sprzeglo wiec tez trzeba miec w miare w na chodzie.Po takiej przerobce auto nadaje sie jedynie na zawody badz weekendowe szalenstwo napewno nie do jazdy codziennej.
pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: bania dnia 2004-12-02 12:32:26 ] |
Pawel_66 LADA 1500(2103) kraków | 2004-12-03 00:34:39 bania - wiodzielismy w tamtym roku na węgrzech jak potrafi driftować łada ze 100% szperą - poróbcuie jakies fotki na tym rajdzie!
I też czekam na filmik!!! >Paweł |
Artur-1 Lada Samara sedan & ... Bielsk Podlaski | 2004-12-03 10:30:26 Czy moglby mi ktos odpowiedziec na pytanie czemu sluzy spawanie mostu (i co w nim sie spawa) oraz co to jest szpera?? |
janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2004-12-03 14:34:36 Zaspawanie dyfra sprawia ze oba koła osi kręcą się z tą samą predkością zawsze. Szpera to mechanizm różnicowy o ograniczonym tarciu.
Wjedziesz łada w błoto - utkniesz, jedno koło będzie się kręcić a drugie stać. Wjedziesz samochodem ze szperą - jedno będzie się kręcić szybko a drugie wolno(zależy jaka szpera taka prędkość) A ładą z zaspawanym dyfrem - oba koła z tą samoą predkością i przejedziesz na bank. Spawa się satelitki do kosza(chyba). |
Bania Lada 2106 RAC Gliwice, Kraków | 2004-12-03 15:13:53 Na jakis mega drift sie nie napalam bo potrzebne by mi jeszcze bylo:
-krótki skret ale nie wiem jak w ladzie sie to robi pewnie jakis slimak trzeba kupic z mniejsza iloscia zwojow ale nie wiem jakie koszta i czy mozna gdzies to dostac. -troche wiecej mocy w silniku bo moje standardowe 1.5 pozerajace olej nie jest w najlepszej kondycji. ale mam nadzieje ze i bez tych zmian bedzie sie dalo fajnie pouslizgiwac. Nie chce za duzo kasy w Lade ladowac bo mam ja teraz na dojechanie pewnie jak mi si eprzeglad skonczy czeka ja zlom lub oddanie w jakies dobre rece za grosze. pozdrawiam no z tego co wiem to wlasnie bede mial przyspawane satelity do obudowy juz lada dzien przekonam sie jak to dziala [ wiadomość edytowana przez: bania dnia 2004-12-03 15:16:23 ] |
Artur-1 Lada Samara sedan & ... Bielsk Podlaski | 2004-12-04 10:13:53
Jak w takim razie auto skreca? Czyzby tylko drifting?? |
Bania Lada 2106 RAC Gliwice, Kraków | 2004-12-06 00:15:52 WItam
Ehh niestety autko nie bylo jesze gotowe ale to sa skutki jak sie daje go do kumpla garazowca za pol ceny no nic bede musial szalec na rajdzie bez praktyki zbytnio, bede startowal jako otwierajacy razem z innym kumplem lada. Beda 2x ladowskie szachownice zapowiada sie fajnie Co do skrecania no to nie jest latwo gosc mi mowil ze wiekszosc zakretow trzeba stawiac bokiem albo powoli jechac bardzo. Bedzie badziew jak nie spadnie snieg do soboty lub deszcz chociaz bo to auto na suchym asfalcie bedzie mialo za malo mocy, no i mozna wszysto pourywac i skrzynie zajechac. Zrobiony jest narazie silnik do porzadku wszystkie regulacje i amory hipolem zalane. Jezdzilem Lada bez amorow na samych sprezynach PELEN WYPAS jak na amerykanskich teledyskach co murzyni gablotami podskakuja pozdrawiam, chetnych zapraszam do ogladania i uczestnictwa w 9 SRS (studenckim rajdzie samochodowym) naprawde fajna i niedroga impreza wiecej info: Sekcja Rajdowa [ wiadomość edytowana przez: Bania dnia 2004-12-06 00:32:43 ] |
Bania Lada 2106 RAC Gliwice, Kraków | 2004-12-08 21:26:51 Dzis kolejny krok w upiekszaniu mojej Ladnej. Tak to jest gdy sie juz samochodu na codzien nie potrzebuje to sie nagle zmienia i upieksza Dzis przyjaciel zeszalifowal maske i pomalowal na czarny matowy kolor jak to bylo w dawnych rajdowkach.niby taki anty refleks ale fajnie to wyglada, do tego inny kolega wyplotowal czerwony sierp i mlot na cala maske.Bedzie cudenko piekne Ladnie sie bedzie komponowac z czerwona gwiazda na przedzie.Full wypas RAC (red army car) jak tylko bede mial fotki to przysle pozdrawiam |
Pawel_66 LADA 1500(2103) kraków | 2004-12-08 21:40:43 hehe - widzę ,że iele zaczynasz się zaawiać ania Pozdr Paweł P.S. A te koszulki to ty w końcu od nas oderałeś????? |
Bania Lada 2106 RAC Gliwice, Kraków | 2004-12-09 05:10:33 Maska na czarny mat to naprawde fajna sprawa mimo wszystko.Tobie Pawelku radzil bym wytarganie drugiej ze szrotu i w razie jakis zlotow i pokazowek montowanie originalu.
PS widzieliscie The world greatest rally car's? swietny film przekroj przez wszystkie epoki rajdowe polecam. [ wiadomość edytowana przez: bania dnia 2004-12-09 11:14:42 ] |