Pytanie odnośnie tzw. małego komputera

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie. Mam mały problem, który dotyczy BMW 524 td z 91r. Samochód stracił moc, zaczął kopcić, pojawiły sie kłopoty z odpalaniem, nie działa obrotomierz i ekonomizer. "Magik elektronik" z firmy Grabowski stwierdził, że padł "mały komputer" tak go nazwał podobno odpowiada za kąt wtrysku. Krzyknął trochę dużo za naprawę, a mam gościa, który chce się podjąć naprawy za mniejszą kasę z tymże muszę mu dostarczyć komputer. I tu moje pytanie, gdzie szukać tego małego komputera i może od razu dużego. Przy okazji sprawdzę obydwa. Z góry dzięki za podpowiedzi.
pzdr

a przy okazji tak mi się przypomniało, może wiecie jak wyciągnąć zegary? Jeszcze sie do tego nie przymierzałem za bardzo ale widziałem dwie śruby na górze, tylko one je trzymaja czy jest cos jeszcze?

maly komputer? hmm, ciezko wyczuc o co chodzi. Jest raczej tylko jeden, zwykly duzy ale piernik wie co oni tam sobie jako maly kompuyter nazywaja.
Co do zegarow odkrecasz te 2 male srubki i je wyciagasz tyle ze na patencie, zaleznie od tego jaka masz kierownice to labo przez nia albo obok niej. Zawsze na maksymalnie odsunietej od deski

Dzięki za odpowiedź. Deska zrobiona temat prościutki. Jeśli chodzi o komp to są dwa mały i duży. Jeden 16 pinowy drugi 25 pinowy. Obydwa na podszybiu obok siebie. Niestety diagnoza magika okazała sie trafna i trzeba było kupić nowy komputerek bo stary umarł (padło jakieś połaczenie hybrydowe czy coś takiego) Troszke kaski trezba było włożyć w nowy używany komputerek i beata smiga.
pozdrawiam

W e34 na poszybiu sa 2 komputery: ABS'u i silnika
Wazne ze jezdzi

Dokładniej 3 komputery. Sterujący ABS-em, wtryskiem, silnika.
BMW e34 524td rok 91.
pzdr

moze byc!

Pozdrawiam