MotoNews.pl

Ukradli tablice

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dzisiaj w nocy jakiś patałach zapierdzielił mi tablice rejestracyjne mało tego skradał mi je z 2 moich aut bo stały obok siebie.
żeby go tak............................................i policja złapała.

współczuję

teraz tylko czekaj na inormację z policji pt. : "nie zapłacił pan za paliwo na stacji benzynowej" - pewnie tak będzie

Cytat:
2004-09-23 10:30:10, Res pisze:
współczuję teraz tylko czekaj na inormację z policji pt. : "nie zapłacił pan za paliwo na stacji benzynowej" - pewnie tak będzie

Słowo raczej zamieniłbym na napewno... może komuś wlazłeś na oddcisk i wybitnie chce Cię narazić na koszty.

Jaki rząd tacy obywatele (przynajmniej niektórzy)...

Pozdro
Sennin

To jest już plaga.
W poznaniu co chwila znajomi mówią o ginących tablicach.
Jak tablice zaje....ą to i czas i kasa w plecy

dlatego właśnie przednią mam dość solidnie przynitowaną do zderzaka (a tylna w ramce )
Rozmawiałem z pracownikiem najednej ze stacji orlenu i mówił , że na wypadek takiej ewentualnej kradzieży paliwa mogą z kamer odczytać nr. rej samochodu z naklejki na szybie.

No jak mnie rąbną blachy to sie dopiero w qrwie bo mam takie ładne w stylu retro

pozdr

Cytat:
2004-09-23 19:55:53, ROBERTHO pisze:
dlatego właśnie przednią mam dość solidnie przynitowaną do zderzaka (a tylna w ramce )

Jak będą chcieli to i nity nie pomogą.
Wspólnikowi w tikaczu wyrwali obie, razem z kawałkami zderzaków. A solidnie je sobie przynitował jak odkręcili moje z punciaka.

Cytat:
2004-09-23 21:19:53, kuba pisze:
Jak będą chcieli to i nity nie pomogą.

Oczywiście nie zapobiegną kradzieży , lecz ją utrudnią.
A jeśli mają zdobyć tablice na "lewe tankowanie" to nie będą się szarpali z przynitowaną tablicą, jak obok stoi 10 aut z tablicami w ramkach, przeważnie wybiorą łatwiejsze i szybsze rozwiązanie - no chyba , że się akurat uprą na te.

No tak. Dla chcącego nie ma nic trudnego.
przeważnie biorą tablice z samochodu bardziej im odpawiadającego, np. marką

juz za niedlugo, bedzie modne sciaganie rejestracji z samochodu i zabieranie ich do domu. Tylko pewnie te k..... zlodzieje zaczna krasc cale zderzaki.

Mnie to kiedyś też spotkało, na szczęście w służbówce
Ale najpiękniejsza była reakcja Policji, poczułem się jakbym znalazł się żywcem w scenach z nieznanego filmu Barei.
Dzwonię na Policję odbiera sierżant dyżurny no i zgłaszam mu kradzież tablic oraz pytam się czy mogę autem bez tablic poruszać się (było to w dniu wyjazdu na służbową imprezę) No i słyszę...
"- hmmm no nie wiem... ale nie może Pan jeździć
- ale czy na pewno - pytam się...
- No chyba może Pan dać kartki za szyby i jeździć... ale jeszcze sprawdzę...
..... czekam i czekam aż w końcu słyszę:
- Na pewno nie może Pan poruszać się autem bez tablic
ok myślę i pytam się gościa co teraz
- Wie pan (odpowiada oficer dyżurny) ponieważ nie mamy radiowozu żeby przyjechać do pana na oględziny, proszę przyjechać tym autem do nas...!!!!"

Zostawiam to bez komentarza