Wydech w Sonacie Y3

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od jakiegoś już czasu noszę się z zamiarem zrobienia czegoś z wydechem. Dokładniej chce zmienić tłumik na coś ładniejszego. I teraz mam dylemat i chce poznać wasze zdanie ewentualnie sugestie. Dzisiaj znalazłem takie coś. Co o tym myśłicie? Dwa tłumiki czy jeden? Pojedyńcze czy podwójne?

Szczerze mowiac to jak dla mnie to troche to nie pasuje do samochodu jakby nie bylo z klasy wyzszej. Ogolnie troche te rury za duze jak na moj gust, ale oczywiscie to tylko moje zdanie i pewnie wiele osob moze sie ze mna nie zgodzic. Reasumujac proponowalbym cos dyskretniejszego, chociaz pewnie chodzi Ci o zmiane ktora bedzie bardziej zauwazalna a nie tylko kosmetyczna. To ja sie odhaczylem Niech inni sie wypowiedza.
Pozdrawiam i kombinuj!

Moim zdaniem REMUS robi jedne z najładniejszych i najlepszych tłumików. Spojrzyj na ofertę REMUS'a może coś dopasujesz.
pzdr

hmmm mnie osobiście te na Twoim zdjęciu Tomi tłumik nie pasują ale to jest moje zdanie

ja bym próbował spasować coś z tego typu:

Wiadomo - najwazniejsze co Tobie sie podoba. Moje zdanie jest takie, ze 2 nie bardzo pasuja do stylu auta, jeden podwojny mozna by dopasowac, ale jak dla mnie pojedyncza chromowana koncowka plaska albo elipsoidalna o duzej szerokosci, a malej wysokosci ew. DTM
Cosik takiego:

Dzieki Panowie za pomoc ODpadają wszelkie kwadraty, nie podoba mnie się to Tak samo pojedńcza końcówka. Przyzwyczaiłem sie już do tych dwóch co mam teraz. Podoba mi się jedna z propozycji speeda i musiałbym się nad tym zastanowić

Proszę o więcej

Cytat:
2004-07-08 22:53:26, Trzewik pisze:
Szczerze mowiac to jak dla mnie to troche to nie pasuje do samochodu jakby nie bylo z klasy wyzszej. Ogolnie troche te rury za duze jak na moj gust, ale oczywiscie to tylko moje zdanie i pewnie wiele osob moze sie ze mna nie zgodzic. Reasumujac proponowalbym cos dyskretniejszego, chociaz pewnie chodzi Ci o zmiane ktora bedzie bardziej zauwazalna a nie tylko kosmetyczna. To ja sie odhaczylem Niech inni sie wypowiedza.
Pozdrawiam i kombinuj!

Myślę że Trzewik ma rację. Cały urok w sonacie to to że tak niewinnie wygląda, silniczek miękko i jedwabiście pracuje jak tzw. szeptacze ale jak dasz po palniku....
Osobiście obstawiam dyskretną podwójną końcówkę

Właśnie się chyba skusze ku takeimu rozwiązaniu. Tylko ja chce coś co delikatnie mruczy a nie kiedy naciśniesz gaz to dźwięk liście z drzew zrywa.

jak założysz tylko tłumik końcowy to nie będzie głośno

Oceńcie to:

I ten jeszcze:

Aha i jeszcze jedno pytanie bo nie wiem zbytnio co to ABSORBER?
Tłumik z absorberem jest droższy o ok 70 zł więc co on takiego ma w sobie?

ja obstawiam ten pierwszy od dołu

Ja tez pierwszy albo ostatni (chociaz nie wiem czym sie roznia).

Pierwsze dwa zdjęcia to ten sam tłumik tylko że z róznych stron. Ma okrągłe koncówki 80 mm ścięte pod kątem jak widać. Drugi ma eliptyczne końcówki 90 mm zawijane na końcach i nie ścięte.

[ wiadomość edytowana przez: Tomi_Li dnia 2004-07-11 01:32:20 ]

Może Cię zainteresuje, kliknij ten link, tam jest spora galeria końcówek:
www.tomson.com.pl/content/wydech/remus.html
pzdr

No całkiem ładne, nawet coś znalazłem dla siebie, ale ceny to dwa razy więcej niż to co pokazywałem na zdjęciach

A co wiecie i sądzicie o tłumikach KM?

I jak ten by według was pasował do Sonaty?

T: masz ze sklepu, będzie z gwarancją i ceny przktycznie te same:
www.wma.pl/oferta.php?pages=tsport .
Jak znajdziesz chwilę to zobacz jeszcze tutaj :
www.dragon.istore.pl/sklep,405,7067280,50156642410821,01,,pl-pln,2337,0.html
pzdr

Brummm, brummm

Hehe dzieki Wilku ale raczej nie bardzo te armaty pasują do Sonaty

Dzieki Bolls za stronke duże ciekawych rzeczy tam mają

No wiem... Ale jak już, to Ultera, no chyba że kogoś stać na Supersprinta