BMW 530 ZNA JA KTOS, OPINIE?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
BMW 530 z LPG

Chcialbym zapytac czy ktos z was zna ten samochodzik? I ewentualnie jego stan techniczny?

Jaka jest wasza opinia?

Ps. Przejrzalem juz osobiscie blisko 50 BMW 5 w ostatnich 3 tygodniach, a 20 wzialem na badanie techniczne wiec jestem troche zdesperowany.

Cytat:
2004-09-24 18:00:00, paq pisze:
BMW 530 z LPG Chcialbym zapytac czy ktos z was zna ten samochodzik? I ewentualnie jego stan techniczny? Jaka jest wasza opinia? Ps. Przejrzalem juz osobiscie blisko 50 BMW 5 w ostatnich 3 tygodniach, a 20 wzialem na badanie techniczne wiec jestem troche zdesperowany.

heh, jak ci sie nie śpieszy to sprzedam ci moja 525i (24v) w okolicy marca stan idealny

jeśli chodzi o 530 to słyszałem ze to dosyc paliwożerny silnik a mocniejszy jest od mojej beci tylko o ~20km...moja pali po mieście 13l. paliwa, lpg nie zakładam, wole 4500 przepalic w paliwie i sprzedać następnemu żeby cieszył sie autkiem

pozdrawiam

Witam akurat jestem użytkownikiem 530 i nie moge narzekac co do silnika to ma już najechane 360 tyś i narazie nic się nie dzieje odpukać ja osobiście mam gaz i pali w mieście 20 literków po trasie 15 co do reszty to myśle ze standart

Witam akurat jestem użytkownikiem 530 i nie moge narzekac co do silnika to ma już najechane 360 tyś i narazie nic się nie dzieje odpukać ja osobiście mam gaz i pali w mieście 20 literków po trasie 15 co do reszty to myśle ze standart

marko99999 ta beemka z ogłoszenia jest słabsza niż Twoja 525. W beemce z ogłoszenia jest silnik M30B30 12V i ma 188KM. To troche za mało zważywaszy na to że samochód sporo waży i ma jeszcze zainstalowaną instalację LPG.

paq na Twoim miejscu rozglądał bym się raczej za 535. Ma więcej mocy (211KM) a pali podobnie. Czytałem Twoje posty na "szybkich" forach więc napiszę Ci o osiągach 0-100km/h: 530 12V 8,6s, 535 12V 7,7s. Różnica prawie sekundę.

Jeżeli znajdziesz jakąś fajną beemkę to warto z nią podjechać na ul. Powstańców 7 w Sosnowcu. Tam jest bardzo dobry warsztat specjalizujący się w BMW i myślę że pomoże Ci podjąć decyzję czy kupić ten akurat egzemplarz czy nie.