Astra II LPG kontrolka emisji spalin

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc
Dwa dni temu zagazowalem swoja furke i wszystko pieknie lotto oprocz tego ze od wczoraj pali mi ciagle sie kontrolka emisji spalin...
Dzwonilem do goscia ktory gazowal mi Astre i powiedzial ze ople tak maja ale nic sie nie bedzie dzialo - Pytanie czy to prawda i czy mozna w jakis sposob wylaczyc tak kontrolke lub co rozbic by nie swiecila
Dzieki za szybka odpowiedz

Witam.
Mam co prawda Astrę I z ecotec 16V. U mnie natomiast zapala się na gazie kontrolka CHECK. Można to podobno ominąć stosują w niektórych warsztatach jakiś przekaźnik.
A co do kontrolki emisji spalin ( czy kontrolka katalizatora ), to znajomy miał tak w Pegoutcie 406, zmniejszyli wyregulowali mu jakoś gaz tak,żeby była mniejsz temperatura spalania ( tak mu powiedzieli ). I mu się już nie zapala..

Pozdro.
Jacek

mam astre2 1.6 16v ze zwykłą instalacją i wszystko jest OK,check,ani ta druga się nie świecą

witam.
z tą kontrolką jest to poważny problem.
są autka które sygnalizują wadę w zasilaniu ale nie robi to dla autka żadnego problemu a w szczególności w starszych autach ale może być problem w nowszych gdzie ionstalka gazowa może przeprogramować kompa benzynowego nawet po kilku tysiącach kilometrow.

u mego sąsiada w sienie 1.6 16V chyba tak sie przeprogramowuje komp od benzu
juz 4 razy co jakies 3 tys km jeździł na kompa do serwisu,bo na benzynie silnik pracował jak traktor i gasł