Czas zrobić sobie prezent na gwiazdke :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no to chyba podszykuje esperynkę, cały miesiąc robiłem dodatkowo by zarobić na wymianę i chyba wymienie:

- pasek rozrządu,
- napinacz,
- rolkę prowadzącą,
- amortyzatory 4x KYB,
- silentbloki tylniej belki,
- olej silnikowy,
- świece na NGK,
- filtr oleju,
- filtr paliwa,
- pompę wodna,
- termostat,
- płyn chłodzący.
Ja koszty materiału wyceniłem na około 1632 zł bez robocizny, przed 16:00 mam zadzwonić do pana Sławka, aby umówić się na termin i wycenić koszt ..... zobaczymy jak to wyjdzie, czy nie bedę musiał z czegoś zrezygnować.

Prezent nie sobie, a esperakowi...

i to drogi prezent, to należy zaznaczyć

- pasek rozrządu,
- napinacz,
- rolkę prowadzącą,
- olej silnikowy,
- świece na NGK,
- filtr oleju,
- filtr paliwa,
- pompę wodna,
- płyn chłodzący
za to wszystko zaplacilem u pana Sławka 1070 zl materiały + robocizna (silnik 1,5, rozrzad u ciebie bedzie o ile pamietam tanszy)

- amortyzatory 4x KYB,
materiały jak się orientowałem 600 zł + strzelam 200 zł wymiane + 120 - 150 geometria

- silentbloki tylniej belki materiały 50zł wymiana 250 (o ile dobrze pamiętam, pamiętam ze ze calosc zaplacilem 300 zł) niestety to jest cały niemalże dzień roboty.... robione u pana Sławka

- termostat - tego nie wiem bo nie wymieniałem, a ponieważ nie mam problemów to się nie interesowałem

Razem - nie mniej niz 2k pln
Ty to masz gest na swieta moj esperak niestety nie doczeka sie wymiany zajezdzonego sprzegla i hamulców pzed swietami... odkladam na przyszly rok...

Rozmawiałem z p. Sławkem, za w/w elementy zapłacę coś koło 1800 zł z robocizną, najdroższe będą amorki, z belki narazie rezygnuje. To nie gest, ale ostrożność i bezpieczeństwo, mam zamiar się chajtnąć będąc w pełni sił fizycznych

Amorków już prawie nie mam, pasek wszyscy wiedzą ( druga wymiana), olej, świece - profilaktyka, termostat - zachcianka bo troszkę chłodno, a w styczniu chyba wrzucę sportowy wydech no i napewno kupiony za pomocą pycla spojler na bagażnik - taki gest optyko tuningowy

Pozdrawiam Diackon - The GreenPower
Cały miesiąc pracowałem 18 h/dobę jak idiota by zarobić na weselicho, a więc 2000 na samochód to dla mojego lepszego samopoczucia

[ wiadomość edytowana przez: Krzysiek-Diackon dnia 2002-12-11 23:02:40 ]

Zrób Esperakowi prezent i kup ode mnie felgi:

Tanie felgi razem z oponami letnimi idealnie pasujące do Twojego srebrnego Espero

Dajesz do zrozumienia że się żenisz??????????
A KAWALERSKIE TO CO PRYSZCZ ?? NO WIESZ PIWO, WÓDA , PANIENKI ....

pozdrawiam G

ps.SZCZĘŚCIA I WYROZUMIAŁOŚCI tego Wam za wczasu życzę!!!!!!

myślałem już o tym, ale ze względu na fakt iż mam taki wydatek to do wiosny nie da rady Jeżyku

P.S.
co do kawalerskiego to dopiero w lipcu, żenię się 9 sierpnia, dzięki za życzenia

[ wiadomość edytowana przez: Krzysiek-Diackon dnia 2002-12-11 23:16:06 ]

Cytat:
2002-12-11 23:13:13, Krzysiek-Diackon pisze:
myślałem już o tym, ale ze względu na fakt iż mam taki wydatek to do wiosny nie da rady Jeżyku

P.S.
co do kawalerskiego to dopiero w lipcu, żenię się 9 sierpnia, dzięki za życzenia

[ wiadomość edytowana przez: Krzysiek-Diackon dnia 2002-12-11 23:16:06 ]

Gratulacje...

Jak nawiają starzy górale:"zeń sie synek,zeń!-po co mo ci być lepi niz nom!! Wszyćkiego dobrego!-cobyśta razem wytrzymali więcy niz 7 roków!

Cytat:
2002-12-11 23:04:07, ŁUKASZ_GAJER pisze:
Zrób Esperakowi prezent i kup ode mnie felgi:

Jak poczekasz do wiosny to kto wie... kto wie... Cena podlega oczywiście jeszcze negocjacji.

Ja tesh oczywiście dorzucam się do życzeń dla ciebie Krzysiek!!! Wszystkiego najlepszego za wczasu...

No i dziś wstawiłem samochód do pana Sławka, amorki będą nówki (niestety olejowe), pompa wodna i pasek rozrządu oraz pasek klinowy, olej w skrzyni biegów, termostat i Świeczki NGK.

Uff, mam nadzieję że na dłuższą metę wystarczy

Do zobaczenia na Cargo 29.XII

Dlaczego odbiór dopiero 20.12, przecież zakres nie jest taki duży, ale pewnie dostałeś samochód zastępczy, czy marzniesz w sniegu na przystankach?

Będę marzł A zakres jak zakres , wymian 4 amorów troszkę trwa, wymian paska też nie jest szybką usługą ( dochodzi pompa wodna), termistat, olej w silniku, śwece. Razem to daje spory czas, pan Sławek jest rzetelny i tak jak powiedział samochód może być na jutro, ale jak coś wyskoczy w trakcie to termin się przesunie, więc się umówiliśmy na piątek. Znowu będę się musiał streszczać, z pracy wychodzę o 16, dojadę do p.Sławka na 17:00 a na 19:00 muszę być spowrotem w Piasecznie na odlotowych naukach przedmałżeńskich

Ale po przegladzie to będziesz szybciej smigał, a jesli nie to może będziesz miał szczęsciej do zielonych swiateł .

Najlepsze życzenia ...

....a Tak BTW

To napięty masz ten swój kalendarzyk..

Ciekawe czy zdążysz na 22-23 na stegny

Napewno zdąrzę na stegny

elo!

Krzysku zdrowia, szczescia, pomyslnosci niech Ci stoi do starosci!!!
zycze Tobie i Wybrance...
aha i niech wam Bog w dzieciach wynagrodzi!!!

Dzięki wielkie