| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
1Bobo SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107 `96 1.7i :) Warszawa | 2004-10-07 18:27:26 Co Wy na to?? Czytalem juz z archiwum forum o maluchu na wtrysku itp. Poruszylem temat na Autoladzie ( jak przykazal Janisz) ale niestety nikt do dzis sie nie odezwal.
Jak wiecie jestem szczesliwym, bardzo, bardzo szczesliwym posiadaczem "malego bialeko kruka" wsrod Lad z 1,7i Lada ma juz prawie 200k km ( nie pije za duzo oleju, a uczestnicy zlotu widzieli ze osiagi sa jeszcze przyzwoite) ale powoli trzeba bedzie myslec o generalce. Apetyt rosnie w miare jedzenia jak wicie... i wymyslilem zeby z jednej literki i zrobic 3-MPI. Pytam bo wydaje mi sie ze zastosowane juz u mnie elementy w wiekszosci nadawalyby sie do MPI, wiec naklad finansowy w teorii moglby byc mniejszy. Ile to moze kosztowac, jakie probloblemy Wam przychodza do glowy ktore mozna tam napotkac. Wiem ze warto bybylo taki silniczek pozostawic w orginale ale juz mu dolozylem gaz wiec pare "dodatkowych dziurek" |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-10-07 19:14:52 Witam
Bobo, jest jedem chyba największy problem, jak zamontować wtryski w głowicy?..., albo musiałbyś zbudować specjakny kolektor wlotowy, sam kiedyś myślałem nad tematem, ale jedno co mi przyszło do głowy, to "obcy przeszczep" tj cały silnik na wtrysku, nawet od samary, tylko skąd go zdobyc?.. |
1Bobo SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107 `96 1.7i :) Warszawa | 2004-10-07 19:44:42 nie, nie to nie wchodzi w gre albo zostaje ten albo zaden...
1,7i.... nie zamienie za nic... ulepszyc... owszem Ale przeciez u mnie juz wryski jakies w glowicy juz sa, one sie az tak bardzo roznia?? |
janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2004-10-07 20:55:25 Musisz zrobić custom dolot. Wygrzeb na szrocie z jakiej samary cały komputer, wtryski itp.
U Ciebie jest jeden wtryskiwacz z przepustnicą, w miejscu gaźnika u mnie. A do mpi musi to iść inaczej - przepustnica do rury idącej równolegle do silnika i mniejsze rury wychodzące prostopadle od niej do kanałów w głowicy. W tych mniejszych kanałach ciedzą wtryskiwacze. Raczej nie warto się bawić. |