Komplentne sprzegło?? Co to??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie i panie, mam pytanko jak rozpoznać, ze mechanik kupił a później wymienił kompletne sprzęgło a nie np. sama tarcze.
Jak wygląda kompletne sprzęgło?? (gdy je kupuje)
P.S Nie martwcie się nie chodzi o sprzęgło w Ładnej???

Witam,
zalezy od kompletu. ale to zapewne, tarcza sprzęgła, doscisk i łożysko wyciskowe, łądnie wszystko zapakowane, często w firmowym kartoniku

w zwiazku z w/w kartonikiem pewnie drozsze
przyklad: roznica w komplecie rozrzadu do VW 1,6D pasek+napinacz oddzielnie 160 chyba a w komplecie chyba 250

Witam jak już wspomniano komplete sprzęgło to jest tarcza ,docisk ,łożysko oporowe i czasem tęż sprężyna podtrzymująca łożysko . Zależy do jakiego auta . a tak na marginesie zawsze żądaj starych części od mechaników a najlepiej jeśli to morzliwe patrz na ręce ja już żadnemu nie dam auta sam robie u kumpa w garażu . Na początku roku dzięki im musiałem robić kapitalke silnika skrzynia była rozbierana i jeszcze pare innych drobiazgów . ostatnio wypytałem sie kiedy będą rozbierać to specjalnie wykombinowałem czas i patrzyłem im na ręce i chcieli bym przyszedł puźniej ale nie dałem sie spławić i nie udało im się mnie naciągnąć na więcej niż im powiedziałem co jest do zrobienia choć mówili że to będzi inna usterka . Sory rozpisałem się
panoni