| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Trzewik HF MEMBER Hyundai Pony Łódź | 2004-09-25 19:27:10 Witam! Juz dosc dawno nie bylo mnie na forum, ale powracam po ciezkim boju wrzesniowym, z polibuda. Na szczescie zwycieskim dla mnie. Jestem na drugim roku i aby odreagowac oczywiscie zaczalem grzebac przy samochodzie. Pekla mi zewnetrzna oslona przegubu i chcialem ja dzisiaj wymienic. Problemem okazalo sie jednak to ze nie moglem tzn. nie wiedzialem jak zdemontowac polos, aby wcisnac oslonena poloske. Robilem to juz w Renault i tam jest w przegubie "zapinka" dzieki ktorej mozna odczepic polos od przegubu, a w Pony tego nei znalazlem. Ma ktos moze doswiadczenie na tym polu i wie jak zdjac polos ewentualnie jak zmienic innym sposobem te oslone. Przy skrzyni biegow jest drugi przegub wiec raczej ten wariant odpada bo na jedno wychodzi. Na dzien dzisiejszy naladowalem poprostu do starej gumy nowego smaru i tyle, ale musze to szybko zrobic. Umiescilem w profilu nowe, aktualne zdjecia mojego pojazdu i zapraszam do obejrzenia.
Pozdrawiam |
zlociutki HF MEMBER Hyundai Scoupe GT kielce | 2004-09-27 17:06:56 Ja rozbieralem w ten sam sposob , tyle ze nie moglem wycisnac sworznia z piasty , wiec odkrecilem cala koncowke sworznia od wachacza .Powodzenia |
zabel HF MEMBER obecnie Cuore Lublin | 2004-09-28 11:13:28 na którym przegubie ta guma? zewnętrzny się zbija z półosi. wiem że kiedyś zmieniałem w poniaczu i nie mogłem go ruszyć. w tym wypadku zbiłem wewnętrzny. łatwiej zszedł. ale czy ja go zbiłem czy jakoś inaczej, cholender nie pamiętam. zajrzę do lektury. to było ponad 2 lata temu. ostatnio robiłem to w golf3 to na końcu półosi było zabezpieczenie (wewnętrzny przegub), zdjąłem je i przegubik wyszedł prawie jak masełko. odezwę się jeszcze. |
Trzewik HF MEMBER Hyundai Pony Łódź | 2004-09-28 23:28:49 Dzieki za rady. Mialem nadzieje ze sie da jakos obejsc zdejmowanie calej poloski ze skrzyni biegow, ale widze ze chyba nie da rady. Kwestia tylko czy na pewno przy wewnetrznym przegubie jest zatrzask, bo nie patrzylem dokladnie. Probowalem delikatnie zbic przegub zewnetrzny bo to o ten chodzi (zewnetrzny od pasazera) ale nie szlo wiec nie probowalem mocniej nie chcac niczego zepsuc. Ogolnie rzecz biorac to na tym zewnetrznym przegubie polos ma u mnie lekki luz, tzn. wchodzi troszke i wychodzi z niego jak sie ja wcisnie. Nie wiem czy tak powinno byc. Co o tym sadzicie? Tak sobie pomyslalem ze moze stad sie biora wibracje przy predkosci 110-120 km/h |