Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() eqs HF MEMBER Accent Żarów | 2005-01-25 19:16:07 Hyundai Accent 1.3 63 KW - 85 KM
Mam pytanie odnosnie ubezpieczenia... przez okres 4 lat wykupywalem pakiet ubezpieczeniowy w PZU AC OC NW. Jednak ostatnio nastpily pewne zmiany w piatym roku PZU odmowilo sprzedazy pakietu na moj samochod poniewaz ma on juz 5 lat... Po wyliczeniach w PZU wszystkich rodzajow ubezpieczen suma wyszla powiedzmy do ceny z poprzedniego roku kolosalna ![]() ![]() |
![]() Kolargol HF MEMBER Hyundai Pony 1,3 GLS wiadoma rzecz Stolyca | 2005-01-25 22:35:35 Prosze, nawet nie mysl o Link4. Dobrze ze Ci odmowili bo jeszcze bys u nich ubezpieczyl. Wiem ze dla przecietnej osoby wazna jest tylko cena ubezpieczenia, ale ja sie tym m.in. zajmuje i wiem ze to nie wszystko. Jesli ubezpieczasz tylko OC i Link ma tansza oferte to wszytko ok, bo warunki ubezp. OC sa zapisane w ustawie a wiec jednakowe dla wszystkich firm, wiec samo OC mozna kupic tam gdzie najtaniej. Natomiast jesli myslicie o czyms wiecej niz OC i chcecie miec faktyczna ochrone, a nie tylko swiadomosc zawarcia umowy to wybierzcie duzego ubezpieczyciela z tradycja. Zaden zwykly zjadacz chleba nie czyta warunkow umowy a podobno w Link4 (niestety osobiscie jeszcze nie dorwalem warunkow z L4) normalnymi sa zapisy ograniczajace ich odpowiedzialnosc i rozne inne i jak przychodzi do wyplaty odszkodowania okazuje sie ze zamiast pelnej kwoty dostaniecie np. 70% bo cos tam. Ponadto podobno duzo tansza u nich jest tylko pierwsza polisa a juz w drugim roku przychodzi znacznie drozsza od tej z poprzedniego roku. No i jeszcze sposob przekazania polisy. Przychodzi listonosz i mowi ze ma przesylke i zeby obejrzec trzeba zaplacic np 3500. Domyslasz sie ze to polisa ale nie wiesz co jest w kopercie. I teoretycznie moze sie okazac ze zaplacisz 3500 za skrawki gazety. Do tego nie obejrzysz warunkow ubezp. zanim nie zaplacisz za polise. Zadna firma majaca uczciwe zamiary nie stosuje takich praktyk. W PZU albo Warcie idziecie do kazdej agencji i powinni wam wydac warunki i mozecie je sobie spokojnie w domu przeczytac. W L4 nie.
Moja rada jest taka: -albo wyzsza skladka no i faktyczna ochrona -albo troche nizsza skaldka i fikcja ochrony a nawet mozliwosc niewyplacenia odszkodowania bo nie zastosowaliscie sie do jakiegos podpunkciku w OWU. |
![]() eqs HF MEMBER Accent Żarów | 2005-01-25 22:45:57 Zycie takie juz jest chcesz cos mniec - plac zapewne domyslam sie ze polecasz PZU chociaz kazdy we ze to zlodzieje ale z tradycjami ![]() |
![]() Kolargol HF MEMBER Hyundai Pony 1,3 GLS wiadoma rzecz Stolyca | 2005-01-25 23:24:30 Akurat moja firma wspolpracuje z Warta i tego ubezpieczyciela dobrze znam. Ale nie chce zebyscie mnie posadzili o napedzanie klientow Warcie dlatego jedyne co polecam to DUZA firma ubezpieczeniowa, juz sprawdzona i bedaca na rynku od dlugiego czasu. A jaka to juz wybierzcie sobie sami. |
![]() eqs HF MEMBER Accent Żarów | 2005-01-25 23:48:12 nie chodzi o nabijanie klijetow ale o bez stronna opinie - To co lepsze PZU czy WARTA :> |
![]() zabel HF MEMBER obecnie Cuore Lublin | 2005-01-26 07:38:36 Pzu dobrze płaci. mój teściu zarobił na stłuczce (maska , lampa) 2500. oczywiście po odjęciu kosztów roboty ![]() |
![]() zlociutki HF MEMBER Hyundai Scoupe GT kielce | 2005-01-26 09:37:13 Ja rowniez sadze ze PZU. Kiedy mialem wypadek jeszcze fordem...kase mi szybciutko wyplacili i takze na tym zarobilem chociaz mialem tylko OC. Nie jest tanio ale raczej pewnie. Pozdrawiam. |
![]() arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-01-26 11:14:20 coś takiego jak dobra firma ubezpieczeniowa to mżonka jak uczciwy złodziej. Teściu przez lata był szefem oddziału pewnej duzej firmy ubezpieczeniowej, z uprawnieniami do likwidacji szkód itd, po sasiędzku z inna dużą firma ubezpieczeniową się znali oczywiście dobrze, opowieści mrożą krew w zyłach.
Miałem "przyjemność" likwidować szkody z OC i AC i NW w Warcie, PZU.....i nawet skasowane auto a sprawca nieubezpieczony (bez OC) i nie żyje...więc z funduszu wyciąganie pieniędzy. Nikomu nie zycze. Ogólnie moje wnioski są nastepujące: 1. OC - tylko cena ma znaczenie. Ustawa dobrze chroni, egzekucja w każdym razie jest prosta nawet w sądzie. 2. AC - najpierw cena, potem z 3 najlepszych ofert głebokie czytanie OWU. Zdecydownie lepiej wylądowac w PZu czy Warcie niz w Link4 ale o tym dalej. pakiety są niezłe - polecam szukanie ofert przez systemy kredytowe jak np. Dominet czy PTF. Mam pakiet na 6 letnie auto za 8%. 3. Jak kupujesz u agenta i daje dobrą cenę - koniecznie sprawdź czy przypadkiem nie wystawia skradzionych polis. Czy ma paiery ważne, czy jest zarejestrowany itd... kupienie lewej polisy nie jest trudne ale kłopoty są mocne. 4. Nie ubezpieczaj na więcej niz jest w katalogu - strata pieniędzy. |
![]() eqs HF MEMBER Accent Żarów | 2005-01-26 20:27:55 hmm to chyba tylko w unas tak jest ![]() |