KTO WIE?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ile Lego dał za skórę na fotelach i kto zna tego czerwonego espero
z wycietym wlotem(tłoczonym)na masce ile to kosztowalo i czy robione na starej masce i gdzie
DINO

MYSLAL KTOS O XADO

CHODZI MI O TO ESPERO

Nic nie widzę na poście, żadnego zdjęcia, a co do wlotu na masce to jak dla mnie to jest za duże!!!!!! Można to kupić w każdym sklepie z częściami do tuningu, czarny (chyba plastik) materiał + lakierowanie, ja założył bym coś małego w stylu skrzeli rekina ...

A ja nie polecam ciecia maski, bo jak to zrobil moj kolega to po pierwsze efekt żaden wrecz pogorszyla sie praca silnika, po drugie, maska sie juz do niczego nie nadaje, po trzecie nikt samochodu z taka dziura juz nie kupi i po czwarte i ostatnie, taki wlot w esperaku jest hmmm brzydki, nie pasuej do stylu Espero.
ale to tylko moje zdanie

Też tak uważam. Cięcie machy nie ma sensu. Natomiast rekinek by ładnie wyglądał ,tylko jak to jest, to się tylko nakleja, czy też trzeba ciąć i przetłaczać?

Zkąd LEGO ma taką ROZPÓRKE ile to kosztowało i gdzie to kupił czy to uniwersalna,jaką folią najlepiej przyciemnic szyby 20%
Pozdrawiam

Jaką folią? Zobacz na moje zdjęcia! Ja wszystkie szyby przyciemniłem czarną folią 20% i teraz żałuję że nie wziołem ciemniejszej. W pochmurne dni gdy jest mało światła na dworze oczywiście zdają egzamin, ale w lato, gdy jest duże słońce praktycznie nie widać tego przyciemnienia tylko lekkie przydymienie...
Osobiście gdybym miał możliwość założenia folii jeszcze raz, to założył bym minimum 30%!

Poniższe zdjęcia były robione w pochmurny dzień, więc folia wydaje się ciemniejsza...

A mi się ten stopień przyciemnienia podoba, za ciemno też nie może być , zastanawiam się czy wogóle przyciemniać przednie boczne szyby???????? A jak już tak to tak jak ty, albo jeszcze mniej

ja przednie mam przyciemnione 15% tylne boczne 50% a tylna 30%

P.S oczywiscie na tym zdjeciu tego nie widac

A ja mam od was ciemniejsze szczegolnie od ciebie Łukaszu

Od stycznia bedzie można przyciemniać legalnie szyby z przodu. Jedyny wymóg to papery jak teraz i max 30 %.

Stacje mają mieć sprzęt do badania % folii...

ZAJEBIŚCIE!

A skąd masz te informacje?
Pisząc o "przednich szybach" masz na myśli "przednie-boczne" czy "przednią-przednią"?

przednia-przednia )))

Pozdr
Jadzwin

ej no to super czadzik nawet bym powiedzial
czarno bedzie oj czarno

Super pomysl, moze ktos wytlumaczy laikowi jak przyciemnic szyby. Szczerze wczesniej myslalem, ze to sa szyby odpowiednio przyciemnione, ktore trzeba kupic a nie jakies tam folie z 20% przyciemnieniem. A propo mozna to zrobic samemu? Czy zostawiliscie to specjaliscie?
Rjsunset
z Krakowa

Można zrobić to samemu ale nie polecam...
W moim Espero zrobili to specjaliści. Wszystkie szyby prócz przedniej kosztowały mnie 600pln i zrobili to naprawdę solidnie. Gdy przyglądasz się z bliska na szybę (z zewnątrz czy z wewnątrz) to trudno powiedzieć czy jest to szyba fabrycznie przyciemniana czy foliowana, ponieważ nie ma na foliach żadnych zarysowań, bąbli powietrza ani odklejających się rogów.
Ponadto dostajesz certyfikat na folię który przyczepiasz sobie do dowodu rejestracyjnego i masz kilkuletnią gwarancję na odklejanie się i zarysowania!
Jeśli chsiałbyś jednak zrobić to na własną rękę, to będzie to nie lada wyzwanie dla Ciebie jeśli jeszcze nigdy tego nie robiłeś!
Będziesz musiał powyjmować szyby z dzrzwi, będziesz musiał idealnie i RÓWNO podocianać folię do wymiarów szyb, będziesz musiał uważać żeby pod naklejoną folią nie porobiły się bąbelki powietrza które strasznie szpecą cały efekt przyciemnienia...
Jednym słowem odradzam jeśli nigdy tego nie robiłeś - i będziesz napewno potrzebował kogoś do pomocy bo samemu to raczej nie dasz sobie rady...
Ja foliowałem samemu malucha kumplowi i sporo się przy tym naklołem a wyszło mi to tak "średno na jeża..." - czyli ogólnie nie byłem zadowolony z tego co zrobiłem...
Lepiej uzbierać na to pieniądze ale mieć zajebiście dobrze zrobione niż odwalać tandetę...

Uwaga !!!
Przednia szyba musi przepuszczac 70% swiatla !!!!
Wiec podejrzewam ze folaia 10% moze juz spowodowac ze nie bedzie spelniac norm... (bo szyba nie przepuszcz 100% tylko cos kolo 80. A przynajmniej tak gdzies czytalem).
Oprocz foli jest jeszcze mozliwosc przyciemnienia szyby metoda chemiczna. Jest to drozsze i wymaga wymontowania szyb.

Pozdr
Anonimowy Jadzwin