Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() BartekN Miłośnik FSO FSO Atu/VW Passat St-ce/Lublin | 2004-06-12 00:53:10 Smaruje sie walek,na ktorym chodzi lozysko.Chyba nie uda Ci sie tego zrobic bez wyjmowania skrzyni. |
![]() MAJCHAL Miłośnik FSO Polonez Caro Poznań | 2004-06-12 01:02:09 Jeśli chodzi o łożysko oporowe, to warto je zmienić. Jeśli nadal będzie skrzypieć, to znaczy że już masz frez wyrobiony i tam się układa łożysko i już będzie delikatnie piszczeć.
Poszperaj po forum, bo to już faktycznie było kilka razy i może coś ci pomoże Skrzynia biegów - piszczenie Łożysko wałka sprzegłowego Sprzęgło Żywotność łożyska wyciskowego sprzęgła + tarcza Łożysko Skrzyni biegow i jeszcze wiele innych. Polecam wyszukiwarkę [ wiadomość edytowana przez: majchal dnia 2004-06-12 01:07:29 ] |
![]() BartekN Miłośnik FSO FSO Atu/VW Passat St-ce/Lublin | 2004-06-13 14:21:47 Nie wiem czy to dobry pomysl azeby nasmarowac to olejem przez wezyk moze cos pomoc, ale niech sie tylko troche dostanie do tarczy,zacznie Ci sie sprzeglo slizgac i po ptakach.Moze Ci sie udac i bedzie ok,proboj,powodzenia |
![]() OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2004-09-28 21:33:54 chyba mało możliwa jest sytuacja że łożysko jak sie rozwali to unieruchomi samochód. Wcześniej chyba dostałbyś szału od hałasu... ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2004-09-28 21:42:53 Skorzystam z watku. U mnie jest tak jakos dziwnie, ze slychac delikatne popiskiwanie podczas przyspieszania, szczegolnie slyszalne na 3 i 4 biegu. I tylko podczas przyspieszania, kiedy silnik jest obciazony. Jak puszcze pedal gazu to zaraz ustaje. Paski klinowe zmienione wiec to chyba nie to. Jakos mam podejzenia na sprzeglo, ale moge sie mylic. |