Silnik 1,4

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem z ukladem zasilania paliwa,co ciekawe na gazie chodzi jak nalezy a na poliwie przerywa poprostu nie da sie jezdzic ,pompa paliwa chyba chodzi bo troche halasuje,moze ktos mial podobne objawy??

Generalnie wtryski potafią się przytkać.. A kiedy wymieniałeś filtr paliwa?

Druga rzecz to oczyść styki na złączu do kompa i pośrednie po oczyszczeniu styków psiknij wd40 i zobacz czy coś się zmieniło.

[ wiadomość edytowana przez: zenolop dnia 2004-09-28 23:00:45 ]

dzieki za odpowiedz ,tez myslałem o filtrze więc wymieniłem go ale przerywał nadal,sprawdze wtyki ale sądze że jak by były brudne to i na gazie też by przerywał

może pompa paliwa pada, chyba u piotrka było tak że chwilami przerywał aż wreszcie któregos razu wrzeszcie całkiwicie przerwał prace

jedz gdzies na stacje diagnostyczna niech ci sprawdza cisnienie paliwa na magistrali wtryskowej

Cytat:
2004-09-30 01:04:56, AndrewS pisze:
jedz gdzies na stacje diagnostyczna niech ci sprawdza cisnienie paliwa na magistrali wtryskowej

To powinno dużo wyjaśnić. NIe zaszkodzi też zdemontować listwy wtryskowej i sprawdzić stanu wtryskiwaczy. Szczególnie jak się dawno nie zmieniało filtra paliwa. Co i jak z wtryskami powinno być w waszym WW.