Audi czy warto?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zastanawiam się czy kupić Audi 1.9TD z 1993 r. za 17 tys.zł .Pzebieg 450 tys.km

Spory przebieg nawet jak na klekota , pozatym to jest tylko TD ale masz cos wiecej jak wyglada jakie wyposazenie itd

pozdr

Hallo,tu Adalbert.Przy takich przebiegach rozne marki samochodow maja swoje "grymasy".Karoseria jest ocynkowana,a wiec , jezeli nie mial wypadku,ten problem odpada.Lepiej popatrzec na czesci,ktore byly w stalym uzytku-a wiec motor,i skrzynia biegow.Jest jedna zasada,w Niemczech prywatna osoba zrobi taki przebieg,powiedzmy w 5 lat.Ale , jezeli ty mowisz o roczniku 1993 , to ten samochod byl uzytkowany dos czesto.W Polsce nie ma Autostrad,albo ich prawie nie ma,a wiec skrzynia biegow dostala po "tylku" i to sporo.Naprawa calej skrzyni,tzn.,wszystkich walkow,uszczelek,wymiana oleju ,demontaz,montaz,uszczelnienie korpusu , lozyska,to wyladujesz gdzies pomiedzy-2800zlotych,a 3500zlotych.Nie mowie , ze cos jest popsute,tylko mosisz miec wglad "jakby co" ile co kosztuje,a przy tych przebiegach wszystko jest mozliwe.Nastepnym elementem jest silnik.Nie chce pisac o cenach,ale jedno musisz wiedziec-naprawa samej pompy diesel wynosi lekko 1500zlotych,do tego dochodza wtryskiwacze albo ich koncowki,pasek rozzadu z napinaczami,moze tez kiedys pujsc uszczelka pod glowica,tez nie tani interes,itd.,itd.,..I jeszcze jedno,ale juz w formie pytania na ktore Ty musisz sobie sam odpowiedziec-dlaczego w Niemczech Firmy ktore moja taxi , sprzedaja te samochody (ok.80 procent tych Firm) z przebiegami ok.,400tys.km.,do 500tys.km.,powodzenia i napisz co zrobiles.Nie biesz tych paru informacji oczywiscie jako przestroge,po prostu odpowiadam na twoje pytanie.Adalbert

Dzięki Adalbert za twoją opinię.Kupiłem go.Auto jest sprowadzone z Belgii stan prawie idealny.Zastanawia mnie to :Ostatni przegląd był robiony w tym roku w Belgii stan licznika 151.649 (285.420).W umowie z tym Belgiem jest wpisany przebieg 454.000km,to jaki sens miało cofnięcie licznika.Dziś wymieniłem rozrząd i olej na półsyntetyk,nie wiem czy właściwy ponieważ mechanik mógł się kierować wskazaniem licznika na którym był mały przebieg,ale juz po fakcie.Pozdrawiam

hmmm a moze po prostu zmienil licznik (bo poprzedni sie popsul) i nie przestawial przebiegu na wlasciwy

Grzechu ma pewnie racje ze gosc zmienial szafe na nowa i swoja droga zobaczcie jakie podejscie ... podal prawdziwy przebieg

pozdr

tak - o ile nie ma 1 450 000 - tak jak mial 124 mojego kuzyna hehe