Miło przybyć ponownie choć tylko na chwile

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich bardzo bardzo gorąco po bardzo długiej nieobecności.Jestem chwilowo w wojsku i więcej śmigam starem 266 niż ukochaną ładziankąniestety w wojsku nie mam dostępu do internetu i nie mam jak się odzywać. Bardzo gorąco pozdrawiam!!!

w takim razie zycze szybkiego powrotu do cywila!

Witam ! Mam nadzieję , że Twoja ladzia nie zardzewieje z tęsknoty A służysz w Grudziądzu w I OSK?

Czesc Klaczyslaw!!!!

Pozdrawiam serdecznie i wracaj jak najszybciej z tego wojska!!!

siemka Klaczy, długo ci jeszcze zostało tych kamaszy?
wracaj do nas szybko

Grzesiu w OSK I kompleks Bema robiłem tylko prawojazdy kategori C, a przy okazi zrobiłem jeszcze koparko-ładowarki,wózki podnośnikowe spalinowe i elektryczne.Teraz służe w Szczecinie, na podjuchach. Zostało mi jeszcze 251 DDC. Cyfron ze mnie jak się patrzy.Latam jeszcze po orbicie, ale nie jest żle.Trafiłem na świetną kompanie, kadra ekstra, nawet za mocno nie ścigają.
Musze przyznać że w grudziądzu jest przrczkole a nie wojsko.Ma macieżu dopiero dowiedziałem się jak jest naprawde.

ale przynajmniej jakis papier z monu wyniesiesz
zawsze to dodatkowe umiejetnosci, wieksze szanse w szukaniu pracy itp... w sumie cos Ci sie od nich nalezy.... Przynajmniej cos masz w zamian i nie straciles czasu tak calkiem daremnie...

To fakt że przez trzy miesiące mialem co robić

Pewnie, trzeba brać jak dają. Takie kursy to kupa szmalu na wolnym rynku. Też dziw mnie brał wielki jak młodzi ludzie bez żadnego wykształcenia , dla których wojsko byłoby jakąś szansa na ustawienie się w dorosłym życiu wymyślali straszne choroby byleby tylko do mamy wrócić ...Zreszta w Borsku sprawy omawialiśmy i cieszę sie , że nie potrzebowałeś mojej pomocy w Grudziądzu Wojsko dzis to jednak nie to samo co 20 lat temu jak ja stawałem przed WKU.
Pewnie słyszałeś o "lęku przed gabarytami" ??? Można skonać ze śmiechu jak trzech pod rząd młodych żołnierzy przychodzi i zaczyna rozmowę od tego samego...

A szkoda gadać.90% żołnierzy ściemnia jak się da.Zero jakiego kolwiek wkładu w cokolwiek.Nawet na głupiej zaprawie porannej połowa chowa się po krzakach i jest z tego bardzo dumna.Jak przychodzi do zaliczenia biegu to są ciężko obrażeni że na przepustke nie mogą jechać.
Jeszcze do końca sprawy nie przemyślałem, ale na dzień dzisiejszy chce zostać w wojsku na stałe.Przynajmniej wypłaty na czas dają.Tylko taroche się boje bo z mojej jednostki kadra do iraku jeżdzi, a mi to zabardzo się nie uśmiecha.Ale czas pokaże co dalej, jeszcze jakieś 9 miesięcy mam na rozmyślanie

hmm.... jesli ktos ma odpowiedni charakter i mieszka w okolicy "bezrobotnej" - sluzba to niezle rozwiazanie... tak samo policja czy inna tam straz.
niemniej trzeba miec pewne cechy, ktore predestynuja do takich zawodow... ja np. kompletnie sie nie nadaje... choc gdyby mnie sytuacja zmusila... kto wie...

No to sie nawet nie zastanawiaj ! Do Iraku i tak jezdza ochotnicy, a nawet gdybys tam trafil to zawsze finansowo bys nie stracil Dobrze, ze sie odezwales, bo juz myslelismy, ze sprzedales Lade i wypisales sie z klubu Pozdrawiam, salut !

to się długo nie zobaczymy...

a może Jak będziesz następnym razem (bo juz na pewno Cie nie ma ) daj jakieś namiary na siebie(gdzie ,co i jak) w sumie przecież daleko nie mam....

Dzisiejsze wojo to juz nie to samo co kiedys Rozluznilo sie wszystko i to bardzo.

W marcu bylem na praktykach w Gdyni i spacerowalismy sobie cala grupa po porcie Marynarki Wojennej - "u-booty", okrety rakietowe i te sprawy. Co prawda niby jakies przepustki tam byly, ale podejrzewam ze kiedys to by predzej dupy nam pokazali niz wpuscili studencikow zeby sobie biegali.

Troll jeśli chodzi ci o jednostke to Jestem Na "KOMPANI WYDOBYWANIA I OCZYSZCZANIA WODY'' ul.Metalowa.brama 2 batalionu.
Na stałce jestem na Okulickiego 62/4
a na przepustce siedze w Dobrzanach, Leśna 9/3

Pozdrawiam!!!

witam

Dzisaj odwiedziłem Naszego Kolegę Klaczyslawa. Pogadaliśmy sobie troszkę....

Oczywiście POZDROWIONKA dla wszystkich

Troll jeszcze raz serdeczne dzięki.Przytrzymali mnie dziady bez przepustki cały miesiąć! To łobuzy!!! Ale damy rade!!!

W sobote(2.10.2004) spada mi nareście cyferka na 199.Niby nic wielkiego i jeszcze od zawalenia czasu ale, Ci któży byli w wojsku wiedzą jakie to uczucie jak zmienia się pierwsza cyfra kodu.Pozdrawiam!!!!

Cytat:
2004-09-30 20:14:51, klaczyslaw pisze:
Troll jeszcze raz serdeczne dzięki......

spoooko

jeszcze wpadne do CIebie ...

kiedy ? tego nie wiem ale wpadnę..
Może jeszcze ktoś bedzie miał ochote podjechać ...