| Sortuj wg daty: rosn±co malej±co |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2004-09-30 09:31:38 W³asnie mam nowe sprzêglo. Bardzo rozs±dny ma³y warsztat na Marysinie (W-wa)..na razie polecam. Sprzêg³o kompletne 530 robota 150,
gratis pomiar kompresji. No i wysz³o ¿e na 3 garnkach jest fabryka praktycznie ok 1,4 Mpa natomiast jeden nie trzyma na zaworach.... diagnoza gniazdo zaworu upalone bnajprawdopodobniej lub zawór .... tak czy inaczej g³owica do zrzucenia i sie zobaczy. kolejne pare z³otych sie wtopi ...reszta motoru bez zarzutu. Czy to od gazu? Opinie podzielone...dlaczego tylko jeden garnek tak ma? wiêcej napisze jak arzuc± g³owicê ch³opaki. Najpierw jednak kompletowanie cze¶ci itd.... |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2004-10-04 09:37:44 nie wiem jak mierzy³e¶ czy "na gumkê" - koñcówka przyrz±du ma gumkê któr± dociskasz do otworu ¶wiecy czy wkrêcane koñcówki, je¶li, na gumke to czsem bokiem ukcieka trochê ci¶nienia...inna sprawa to czy robi³e¶ próbe olejow±? i czy by³a zmiana ci¶nienia.
Wg magika który mi to robi³ tak d³ugo jak jest podobne ci¶nienie w cylindrach nie ma co sie martwiæ. Najni¿sze by³o ok 10... jak dobrze pamietam... |
spoon HF MEMBER £ód¼ | 2004-10-04 10:09:53 ok
dzieki za info Pozdrawiam |