Coś dziwnego z wielkością spalania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Mam założoną od niedawna instalkę gazu BRC z kompem Orion w Espero 1.8. Mój problem dotyczy wielkości spalania. Benzyny autko brało mi 7-8 litrów, a gazu bierze od 12-16, regulowali mi już kompa gazownicy 6 razy i nie ma praktycznie reguły, zwykle spalanie oscyluje wokół 14 litrów (na benzynie teraz miałbym taniej), wywaliłem za instalkę 2300 i taka lipa. Jedyna reguła jaką zauważyłem to to że jak zrobię pełny zbiornik w dwa dni to pali mniej, a jak jeżdżę na zbiorniku np. tydzień to wychodzi duuużo więcej spalania. Czy to oznacza że gaz się gdzieś ulatnia ??? Nigdzie nic specjalnie nie czuć, teraz śruba jest już od gazu mocno przykręcona że dynamika mocno spadła a on dalej żre tyle ile chce (ostatnio 15l).
Miał ktoś może coś takiego ?
I Ile powinno palić gazu takie Espero 1.8 (silnik jak opel vectra) ?

z twojego opisu wynika ze ucieka ci gdzieś gaz,nawet gdy stoisz!!!!!!!!!!!! moj wujek ma espero 1.5 w gazie instalka 2 generacji i pali 9-11 ltr w zaleznosci od jazdy wiec twoj tez powienien palic cos koło tego ,ewentualnie o literek więcej, ale nigdy w życiu 14 litrów!!!!!!!!!!!

hhhhmmmmmmmmm
najpierw jest lepiej wszystko posprawdzać...
filtr powietrza......
a jak chcesz spr. czy sie nigdzie nieulatnia to gąbeczka, woda i mydełko, ja tak wykryłem ulatnianie sie gazu po wymianie filterka..........gaziarz też może psrawdzić czy nie jest np. za bogata mieszanka.......nie nie wiem

najpierw zrób to co nic nie kosztuje....wszystko posprawdzaj

pozdr

Daj mu wiecej gazy,takie przymykanie zaworu nic dobrego nie daje a tylko zwieksza temperature silnika i zuzycie gazu.Szukaj raczej przyczyny z bledzie podlaczenia instalacji gazu-zbyt mocne dlawienie,uszkodzone podcisnienie,itp...Silnik jest po prostu zmuszany do wiekszego zuzycia,jesli wszystko bylo by w porzadku to palilby znacznie mniej.