MotoNews.pl

Dojazd na lotnisko w Katowicach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Potrzebuje bardzo pilnie opis jak dojechac na lotnisko w Katowicach (nazywa sie Pyrzyce lub jakos podobnie) od strony Wroclawia (bede jechal autostrada A4). Czy A4 dochodzi juz do samych Katowic, czy jeszcze trzeba przed Zabrzem po tych plytach jechac stara droga E40?

jeżeli podobnie sie ma nazywać to chyba Pyrzowice...a te są koło siewierza

w katowicach jest lotnisko sportowe na muchowcu(o ile sie nie pomyliłem )

[ wiadomość edytowana przez: mar125 dnia 2005-09-12 21:09:02 ]

lotnisko miedzynarodowe katowice-pyrzowice.wal a4 na slask i jedz nia az przetniesz sie z droga krajowa na czestochowe i warszawe.wtedy odbij na czestochowe.pojedziesz troche ta drogą.nie pamietam ile ale sporo za slaskiem bedzie odbicie na pyrzowice.to bedzie chyba droga na siemianowice ale nie dam wiary za to.na pewno bedzie oznaczone na lotnisko.ale rozgladaj sie dobrze za znakami bo lotnisko jest na takim zadupiu ze psa z kulawa noga tam nie znajdziesz

tak jak poochaty mowi - naginaj A4 do gliwic, pozniej w gliwicach musisz sie przepchac przez gliwice (chyba ze juz polaczyli ten kawalek - ale watppie). naginasz caly czas na katowice (czy krakow) i jak wyjedziesz z centrum jedziesz ze 4 km i na swiatlach wpadasz na autostrade (nie sposob przeoczyc) znowu i ogien, przejzezdzasz przez katowice (tzn A4 ale przez widoczne centrum) i jedziesz jeszcze troche (w sumie bedzie kolo 30 km) i zjezdzasz na czestochowe (droga S1). jedziesz znowu ze 30 km i dojezdzasz do miejscowsci siewierz i dajhesz na swiatlach w lewo i dalej za znakami jescze z 15 km.

to droga troche na okolo od strony gliwic ale nie sposob sie zgubic, mozesz tez jechac z gliwic na tarnowskie gory i w tarnowskich w prawo gdzies odbic nie wiem czy na siewiezr czy mnoze na pyrzowice bedzie od razu, albo na czsetochowe (tedy nie jechalem). w kazdym razie na droge numer 78. i jakies 15 km i pownno byc odbicei na pyrzowice. ale nie wiem dokladnie bo ta druga droga nie jezdzilem.

osobiscie wybralbym droge przez tarnowskie gory bo wyjdzie cie z 40 km chyba max a przez A4 przez katowice bedzie chyba z 70 jak nie wiecej.

Cytat:
2005-09-13 10:44:08, goorek pisze:
tak jak poochaty mowi - naginaj A4 do gliwic, pozniej w gliwicach musisz sie przepchac przez gliwice (chyba ze juz polaczyli ten kawalek - ale watppie). naginasz caly czas na katowice (czy krakow) i jak wyjedziesz z centrum jedziesz ze 4 km i na swiatlach wpadasz na autostrade (nie sposob przeoczyc) znowu i ogien, przejzezdzasz przez katowice (tzn A4 ale przez widoczne centrum) i jedziesz jeszcze troche (w sumie bedzie kolo 30 km) i zjezdzasz na czestochowe (droga S1). jedziesz znowu ze 30 km i dojezdzasz do miejscowsci siewierz i dajhesz na swiatlach w lewo i dalej za znakami jescze z 15 km. to droga troche na okolo od strony gliwic ale nie sposob sie zgubic, mozesz tez jechac z gliwic na tarnowskie gory i w tarnowskich w prawo gdzies odbic nie wiem czy na siewiezr czy mnoze na pyrzowice bedzie od razu, albo na czsetochowe (tedy nie jechalem). w kazdym razie na droge numer 78. i jakies 15 km i pownno byc odbicei na pyrzowice. ale nie wiem dokladnie bo ta druga droga nie jezdzilem. osobiscie wybralbym droge przez tarnowskie gory bo wyjdzie cie z 40 km chyba max a przez A4 przez katowice bedzie chyba z 70 jak nie wiecej.

Dokladnie...lepiej z A4 kierowac sie na Tarnowskie Góry a w TG dalej na siewierz droga 78. Po okolo 15 km bedzie drogowskaz w lewo na dojazdowa droge do lotniska.

Bardzo dziekuje wszystkim za odpowiedzi na moj post. Dziekuje takze 5turbo za wyczerpujace instrukcje na GG. Bylem w Pyrzowicach dzisiaj w nocy, dojechalem i wrocilem bez przeszkod jesli nie liczyc tego ze na pieknej drodze z plyt zgasly mi nagle dlugie i juz sie wiecej nie zapalily