| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
jarbar FORD ASPIRE Tychy | 2004-10-01 10:20:07 Muszę o tym napisać bo naprawdę juz dzisiaj mnie coś szczeliło. W Gdańsku na ul. Schuberta prowadzone są roboty drogowe - kładziony jest nowy asfalt i dlatego na długości ok. 300m jest ruch wahadłowy. Drogowcy zainstalowali światła. Dzisiaj stałem w kolejce do przejzadu, światło zmieniło się na czerwone. Oczywiście jak to standard w Polsce kilku przejechało już na czerwonym ale to nic póki jechali jeden za drugim. Rozdrażniło mnie natomiast to, że długo po zapaleniu się czerwonego, kiedy nastąpiła chwila że samochody z przeciwka jeszcze nie nadjechały, kilku pajacy, w tym niestety jakiś jeden czerwony Poldek, zaczęli wszystkich od mojej strony wyprzedzać i wjeżdzać na remontowany pas bez względu na to że paliło sie czerwone światło. Nie pomogły klaksony wszystkich innych kierowców. Nie wytrzymałem, wysiadłem z samochodu i stanąłem jakiemus pajacowi przed maską, opieprzyłem z góry na dół i koleś wrócił do kolejki a za nim wszystki inni. I nie chodzi mi o to że łamali przepisy bo pies ich drapał, ale jeżeli jest ruch wahadłowy a bałwany wjadą na ten pas na czerwonym świetle to gdzieś w połowie zrobi sie taki cholerny zator że nikt już nigdzie nie pojedzie. Dlaczego w tej Polsce jest tyle durnoty ? No juz mi trochę lepiej ... |
danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2004-10-01 10:24:08 Nie dziwi nic-zasadniczo w naszym kraju to standard Dobrze że zareagowałeś |
jarbar FORD ASPIRE Tychy | 2004-10-01 10:25:18 Muszę przyznac że podobała mi sie przestraszona mina kolesia który zobaczył mnie, jakby nie było dużego i wkurzonego na maksa kolesia przed swoją maską |
jarbar FORD ASPIRE Tychy | 2004-10-01 10:27:39 Musze przyznac roman że czasmi tez mam ochote tak z buta pociągnąć komus w drzwi ale ... całe szczęście przeważnie żona mnie trochę hamuje |
Nomad Miłośnik FSO Wspomnienie po Gdańsk | 2004-10-01 10:41:04
Hehe gdzies tu był mój wątek o testowaniu alarmu w mondeo którego kierowca zastawił mi wjazd na parking... efekt był taki ze troche się obiło a alarm nawet nie pisnął... Kiedyś koleś zajechał z pełną premedytacją drogę mojemu wujasowi (1,80wzrostu i 20 lat siłowni) przed samą maską, jak ten jechał ze swoją paro miesięczną córką... to na swiatłach wysadził kolesia z auta (przez szybe, bo po dobroci nie chciał drzwi otworzyć) a kluczyki polecialy do studzienki.... "Bo tacy jak on nie powinni jezdzic" Zatem: REAGUJMY może nie zawsze... ale wtedy gdy jest to zachowanie celowe... a nie np. ktoś jest pierwszy raz w danym mieście i nie wie ze jest zwęzenie drogi i musi się biedny wciskać przed nas pod koniec pasa... |
jarbar FORD ASPIRE Tychy | 2004-10-01 10:49:21 No chociaż powiem szczerze że do mnie tez kiedys koles startował przez szybę, bo jechałem w kolumnie lewym pasem, przede mną koreczek a ten mi siedzi na dupie i mruga, no to ja mu mrugnąłem polonezowymi przeciwmgielnymi bo miło udaja stopa |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2004-10-01 13:02:47 Tytuł wątku jak najbardziej akuratny do tego co chcę napisać - jak wiecie moje autko ma paski (patrz profil), ale ostatnio poważnie myślę o pozbyciu się ich, ponieważ na widok Poldka z paskami Polacy dostają piany na ustach. Każdy kogo usiłuję wyprzedzić przyśpiesza, a jak nie podziałało to zaraz usiłuje mnie za wszelką cenę wyprzedzić. Dotyczy to wszelkich pojazdów łacznie z ciężarówkami i autobusami. Pare razy już kretyn mnie wyprzedzajacy byłby przyładował w auto przede mna - tak pędził. Pomalowałem auto bo jest ciemne i się nie rzucało w oczy ale takiego amoku nie przewidziałem. |
PAGAN Wwa | 2004-10-01 13:15:31 trzeba bylo pomalowac w laty, hehe! w zyciu bym sie nie spodziewal, ze tak moga na paski reagowac. co za popierdoleni ludzie! |
Zed POLONEZ Olkusz | 2004-10-01 13:22:49 Racja Panowie,troche kultury by sie przydało na polskich drogach!Nie wiem czy komus sie bedzie chcialo tego czytac bo to troche długi tekst ale warto zapoznac sie jak niektórzy lodzie maja nawalone w głowach!!!Ja tez staram sie byc kulturalny na drodze ale czasami nerwy człowiekowi nie wytrzymują,np.dzis jade sobie z rana do pracy,codziennie ta sama droga czyli przez taki długi wiadukt jakies 150-200m,na koncu wiaduktu stoi wysepka,zaraz za nia skrzyzowanie,przejscie dla pieszych,podwojna ciagla i znow wysepka i tak kawalen co chwile!Wiec jade sobie spokojnie jak zwykle w koreczku rano przez ten wiadukt co zajmuje normalnie jakies 10-15 min zeby go przejechac,jestem juz prawue przy jego koncu,mimowolnie spogladam w lusterko a tam jakis debil VW transporterem zapieprza lewym pasem,o ty ćwoku pomyślalem,chuj z Twoim zyciem ale pomysl o innych bo z przeciwka widze do tej wysepki i zwezenia dojezdza jakas kobieta z dzieckiem w foteliku,no to ja nie zastanawiajac sie nad konsekwencjami łamie szyk i jazda na lewy pas,tak ze zajechalem gościowi droge tuz przed wysepka,bo inaczej wpierdolil by sie w ta kobiete a skutki katastrofalne!gosc po hamulcah i startuje do mnie,no to ja grzecznie wysiadlem i nawiazuje konwersacje a kumpel w autku juz na 997 przekrecil i nie minelo 5 minut i panowie w niebieskich mundurkach juz byli a raczej moj kumpel z policji |
anmimo Miłośnik FSO Wartburg/Wołga/Dacia ... Białystok | 2004-10-01 13:42:51 |
jarbar FORD ASPIRE Tychy | 2004-10-01 14:23:59 Grzech powiem Ci tyle - ja pasków nie mam, ale i tak jak którys zobaczy że go wyprzedzam albo jadę za nim to zaczynają wariować - chyba mają kompleksy kiedy polski samochód jedzie szybciej od nich |
Nomad Miłośnik FSO Wspomnienie po Gdańsk | 2004-10-01 14:32:47
Szczerze..... u nas to norma.... Jakbym trafił na taką sytuację jak tam opisana to bym się podłożył.... remont na koszt państwa... U mnie pod domem są 2 ulice jednokierunkowe... jedna w kształcie "U"(dalsza cześć jej ramion jest 2 kierunkowa).... a druga "-" tak że wyjeżdzając z "-" i skrecajac w lewo trafiamy na jednokierunkową..... wiele razy przelatywały mi przed maską rózne auta jadące na skróty.... problem w tym że na wyjeździe z "-" jest znak STOP i w przypadku podłożenia się wina będzie obustronna... |
jarbar FORD ASPIRE Tychy | 2004-10-01 14:47:20 Więc najpierw trzeba wieczorem przy pomocy piłki usunąć znak STOP |
Focus Peugeot 206 Warszawa | 2004-10-01 14:53:35 Ja myslalem ze dzisiaj zabije jakiegos starego dziadka. Jedzie przede mna srebrnym yarisem blisko lewej strony jezdni nagle wrzuca prawy kierunek zjezdza na prawo wiec ja chcialem go wyprzedzic z lewej strony a on mi nagle odbija w lewo i na mnie... ja po heblach przejechal moze z 10 metrow (oczywiscie blisko lewej strony) i tak samo nagle jak wtedy (juz bez kierunku) zjechal na chodnik po lewej stronie... Jesli ja szukam jakiegos skretu to jade wolno powoli blisko prawej strony jesli mam skrecac w prawo a nie odbijam sie prawo lewo prawo i zajezdzam droge innym... |
kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2004-10-01 14:55:27 Ja mam z kolei taką refleksję z polskich dróg,a zwłaszcza z wojazy po kraju,ze Fiacior jest na drogach uważany za ruchomy próg zwalniający i TRZEBA go wyprzedzić choćbym jechał 120km/h.
Głowy rodzin w swych Lanosach,Corsach,Fabiach,z dzieciakami i zonami na pokładzie,rowerami na dachu,bagazami na tylnej półce, wyprzedzają mnie jadąc obok z pół godziny pomimo,że naprzeciwko wali tir.Masakra.Ma taki 50KM,ale przecież za Fiatem nie bedzie się wlekł... Kiedyś mnie wk...ł koleś w VW LT i oczywiscie siedział mi na dupie z 10km.W końcu pociągnąłem 130km/h po seri zakrętów i gość prawie wyleciał z drogi tak nim bujało Co do akcji wymierzania sprawiedliwości "przez szybę" to mój braciszek jadąc motorem pociągnął z buta fletnerkę w maluchu,ktory zajechał mu chamsko drogę...okienko i lusterko zaliczyło asfalt |
Yoshi81 523I Łódź | 2004-10-01 15:01:45 Poland........... |
sterciu Miłośnik FSO wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2004-10-01 22:26:20 Ostatnio wkurzył mnie typek jakiąś Bemką , ja dojeżdzając sobie do swiateł lewym pasem wrzuciłem luz bo paliło się czerwone (prawy pas cały zatłoczony) ,a tu mi na ogonie siadł ten gość tym BMW i zaczyna migać mi światłami oraz trąbić , z początku nie zaragowałem poprostu olałem go ale jak ruszyłem z pod świateł i mu 60-siątka nie wystarczała wkurzyłem się i zwolniłem do 40-stki także jechałem równo prawie z autobusem na prawym pasie który jechał . To ten pajac mnie wyprzedził na podwójnej ciągłej prawie uderzając tego z przeciwka , ale mu się do końcą ten manewr nie udał bo zza autobusu wyjechał z prawego pasa zielony poldek na kogucie (tajniacy) i gościa odrazu capneli . Jaki z tego morał chciał być pierwszy a mandacik słony dostał . (a wiem napewno bo jeden z tych panów policjantów jest moim kumplem akurat zjeżdzali na baze) takze miał facet pecha że w mieście już mu 60 nie wystarcza choć trzeba przyznać ze ja już przekroczyłem prędkość wtedy o 10 km/h a on to już wogóle kilka przepisów naraz złamał . Niektórzy ludzie są bezmyślni ,uważa ze ma lepszą furę to mu wszystko już wolno . |
zenolop Polonez1.4 16V DOHC Warszawa | 2004-10-01 22:32:41
Wyścig szczurów... |