Maglownica

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chyba czas na nia przyszedł straszny luz na kierownicy a jak wjade w koleinę to cała droga moją. Od strony kół wszystko jest git Wiec ten luz chyba właśnie tam Muszę wymienić te całe "wąsy" czy wystarczy coś w środku. Jakie są ceny używek dużo przy tym roboty Esi 1.8 16V 92` Podpowiedzcie

roboty z wycięgnięciem przekładni troche , ze 3-4 godzinki zejdzie.
Ja kupiłem używkę na allegro za 300zł, ale to był fuks, normalnie to o wiele więcej sobie życzą.
Może masz przekładnię którą można zregenerować, to tylko zestaw naprawczy kupisz i wyjdzie dużo taniej niż wymienić całą

Wyjęcie przedniej ramy pomocniczej czas jakieś pół godziny

Jak masz magla bez wspomagania to remoncik jakieś 300-400zł.
Mnie czeka to samo niedługo będe robił bo za bardzo lata

Cytat:
2004-10-05 16:13:39, Paweł pisze:
Wyjęcie przedniej ramy pomocniczej czas jakieś pół godziny Jak masz magla bez wspomagania to remoncik jakieś 300-400zł. Mnie czeka to samo niedługo będe robił bo za bardzo lata

ja wymieniałem bez wyjmowania przedniej ramy, tylko ją troche poluzowałem.

No właśnie mam ze wspomaganiem wiec nie takie hallo a z ta regeneracja to jak to wyglada i po czym poznać że się da zregenerować

musisz sprawdzić jakiej firmy masz przekładnię ,
w serwisie powinni Ci powiedzieć czy da rady ją zregenerować czy nie
jeżeli masz przekładnię TRW to można kupić do niej zestaw naprawczy

... niop taak ..... ale czy aby zestaw naprawczy niee dotyczy szczelnosci ????? ...... kolega ma duuży luz na kierownicy ...... to niee wina uszczelek ...... ja kupiłem używke za 800 zł z półroczną gwarancją na szczelność ..... maglownica była kompletna z drążkami i końcówkami ........ na razie sprawuje się bez zarzutu .....

No właśnie u mnie to chodzi o zniwelowanie luzu bo jest i do duży
800 PLN uu to nic miłego miał bym już prawie felgi ktoś tu wie o czym mówie

Hmmm znalazłem magla ze wspomaganiem z drazkiem i końcówkami za 250 PLN więc to chyba rozsądna cena

nowy magiel (wiem bo wlasnie wymieniam) to koszt 1750zl (dobrze ze nie euro)... szukam uzywki do renowacji gdyz ta powyzsza cena mnie zabila... (a konkretnie moj znajomy mechanik szuka za mnie), ale tak to jest jak cos stukalo i stukalo, az chcialem sprawdzic co to jest nie tak... heh ta ciekawosc... (gdyby to bylo sluzbowe auto to bym radio poglasnial i jechal dalej... ;-p)

Pozdrawiam

Nalazlem na szrocie magielek i razem z renowacja 550zl.

Mógłby ktoś opisać instruktarz wymiany przekładni kierowniczej O czym trzeba pamiętać Jakieś odpowietrzanie układy w przypadku przekładni ze wspomaganiem Czy w jeden dzień jest szansa to zrobić Poradzcie bo troche szkoda mi kasy na "fachowców" chca 200PLN za wymiane ze zbierznością

Cytat:
2004-10-12 22:03:51, MSlowik pisze:
Mógłby ktoś opisać instruktarz wymiany przekładni kierowniczej O czym trzeba pamiętać Jakieś odpowietrzanie układy w przypadku przekładni ze wspomaganiem Czy w jeden dzień jest szansa to zrobić Poradzcie bo troche szkoda mi kasy na "fachowców" chca 200PLN za wymiane ze zbierznością

w jeden dzień spokojnie zrobisz
Odpowietrzać trzeba po zamontowaniu, zrobić kilka obrotów kierownica do oporu w jedną i w druga stronę
Ja wyjmowałem przekładnie bez odkręcania ramy, tylko ją poluzowałem, chociaż fachowcy jak robią to ją odkręcają

Wielkie dzieki jutro walka

Cytat:
2004-10-06 22:46:52, Guri pisze:
nowy magiel (wiem bo wlasnie wymieniam) to koszt 1750zl (dobrze ze nie euro)... szukam uzywki do renowacji gdyz ta powyzsza cena mnie zabila... (a konkretnie moj znajomy mechanik szuka za mnie), ale tak to jest jak cos stukalo i stukalo, az chcialem sprawdzic co to jest nie tak... heh ta ciekawosc... (gdyby to bylo sluzbowe auto to bym radio poglasnial i jechal dalej... ;-p) Pozdrawiam

.... za 1750 to może być co najwyżej taka maglownica po regeneracji , albo jak kto woli mozna ja nazwać podróbą ...... nowa tylko jest dostępna w ASO i kosztuje coś koło 4000 zł ...... ja mogłem mieć taka "podróbe" za 1400 zł ...... takie tanie to może się okazać kanał ...... choć niee ma regóły ......