| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SICNeSS HF MEMBER SCOUPE Szczecin | 2005-12-19 15:11:50 finanse.wp.pl/POD,15,wid,8126329,prasa.html?rfbawp=1135001404.474&ticaid=4bf8 [ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2005-12-19 17:32:49 ] |
kru_chy HF MEMBER HYUNDAI SCOUPE GT kielce | 2005-12-19 20:41:00 Oby to byl jakis zart......... ![]() |
Tomi_Li (S) HF MEMBER Hyundai Sonata Y3 Szczecin | 2005-12-19 22:20:58 A ja myśle że z tego nic nie wyjdzie. Po pierwsze, po ostatnich podwyżkach cen benzyny dużo ludzi się zdecydowało na montaż gazu więc jest tutaj presja społęczeństwa. Pamiętajmy o tym że mamy rząd mniejszościowy, który musi walczyć cały czas o utrzymanie się. Taka niekorzystna decyzja o podwyżce akcyzy plus presja ogromnej liczby kierowców plus wotum nieufności mogą wyjść nowe wybory, a wynik może być różny (a sondarze to o kant d%&py rozbić można). |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2005-12-19 23:27:45 z drugiej strony nie zdecydowali się podnieść akcyzy na benzynę więc czyms musza załatac dziurę budzetową mnie i tak to lata |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-12-20 01:11:02 nie ma co się podniecać ... poddaje pod rozwagę analizę cen bazyny vs gazu vs oleju w ciągu ostatnich 5 lat..... co by się nie działo ile by razy nie zmieniali akcyzy, ile by razy nie taniał a i drożała ropa i gaz...zawsze jednak pozostawała mniejsza lub większa ale ciągle jednak opłacalność LPG .... moja instalacja zwróciła się już hmm jakieś 7-8 razy ... gaziarz który mi robił instalkę zaczynał sam teraz ma 2 na stałe ludzi. |
doman1001 HF MEMBER Hyundai sCoupe GT Kielce | 2005-12-20 23:34:20 Jeżeli wasze katastrofalne proroctwa się sprawdzą będziemy jeździć na waszce bo jeździć i tak będziemy Ale ja bym się zbytnio nie ciśnieniował bo oni (ci na górze) cały czas straszą i straszą. A gazik ostatnio staniał i to znacznie
Pozdro |
SICNeSS HF MEMBER SCOUPE Szczecin | 2005-12-21 03:05:57 no niewiem. ceny cały czas się zmieniają. pamietam jak obiecywali, że cena benzyny wzrośnie i byl kryzys bo tankowałem we wrześniu nawet za 4,60 zł, a obecnie nie jestem chwilowo zmotoryzowany wiec nie interesuję się kwestią benzyny.przypomina mi sie jedynie ostrzeżenie, że akcyza na Pb bedzie obniżona jedynie do końca roku.
jak to więc z tym jest? moze ktoś mnie oświeci?
...a z gazem wszystko sie i tak prędzej czy później wyjaśni. W każdym bądź razie sądze, ze az tak wysokich podwyżek nie będzie biorąc pod uwage pensje polaków |
daar HF MEMBER hyundai lantra sosnowiec | 2005-12-21 13:57:31 jestem zdania że wszystkie paliwa zdrożeją ,pytanie tylko które ile -chyba wiecie skąd mamy większość surowca ,a pan putin raczej naszego nowego prezydenta nie polubi ,wystarczą dwie,trzy ostrzejsze wypowiedzi i możemy (wróżę że to się stanie,to tylko kwestia czasu ) mieć podobną sytuację jak teraz z ukrainą , gdzie planują podwyżke gazu ziemnego bagatela 5 krotną podwyżkę , dodać do tego swiatowe wahania cen paliw a właściwie stały ich wzrost i mamy ciepło.........żyjemy naprawdę w "ciekawych czasach " |
eqs HF MEMBER Accent Żarów | 2005-12-27 19:03:46 jest jeszce druga strona medlau za duzo teraz firm powstalo co zajmuja sie gazowaniem aut... taki wzrost ceny gazu sami wiecie co moze wywolac... wiec gaz w zyciu do tylu moim zdaniem nie skoczy bo to za bardzo by zahamowalo rynek
choc patrzac przez pryzmat paru lat to w tym karju nie ma rzeczy nie mozliwy... |