Maksymalny cieżar

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pytam z ciekawości, myslałem że mam to napisane w dowodzie rejestracyjnym ale w miejscu gdzie to powinno widniec jest tylko puste pole. Jaki może byc maksymalny ciężar przyczepy ciagniętej przez espero. Wiem że jest podzial na przyczepy z hamulcem i bez niego, jesli ktoś jest w stanie odpowiedziec na moje pytanie niech umiesci tu odpowiednie dane

Wiem tylko że jak masz hak, a nie masz wpisane w dowodzie, to policja może Ci zabrać dowód. Tak mi powiedziała kobita w Wydziele Komunikacji jak jeszcze miałem skodziankę. Też nie miałem wpisane, a hak był.
Tom

p-pa z hamulcem 1060kg
p-pa bez hamulca 500kg

sa to maksymalne masy holowaniapodane w instrukcji

a jak papa będzie płynna i gorąca to nawet z hamulcem nie wyhamujesz

OT: Tak sobie pomyślałem, że trzeba zrobić konkurs - ilu klubowiczów zmieści się do jednego Esperaka i przy tak dużym obciążeniu czy auto to nasze ruszy

Cytat:
2004-10-02 10:05:42, Norbert84 pisze:
OT: Tak sobie pomyślałem, że trzeba zrobić konkurs - ilu klubowiczów zmieści się do jednego Esperaka i przy tak dużym obciążeniu czy auto to nasze ruszy

...kiedyś w szkole dorwaliśmy Syrenę...weszło nas 11 sztuk ..."auto" się o dziwo nie złamało, a nawet udało się przejechać po szkolnym dziedzińcu....jedynym problemem było kręcenie kierownicą i zmiana biegów ale to tylko i wyłącznie z powodu braku wolenego miejsca

Cytat:
2004-10-02 10:05:42, Norbert84 pisze:

Do bagażnika z 4-5 , do srodka 12-15, łacznie 16-20 osób. Mowa oczywiście o ludziach normalnej postury, takiej w sam raz.