Poradnik kupujacego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Wiem ze o kupnie Omegi bylo tu i uwdzie powiedziane, ale nie taka jest moja intencja.
Tak sie zastanawialem czy nie byblby to dobry pomysl np. w dziale porady stworzyc dokladny opis zwiazany z tym na co zwrocic szczegolna uwage przy kupnie roznych rodzajow Omeg. Jezdzimy roznymi modelami i bardziejmniej wiemy co im dolega i na co trzeba uwazac. Mnostwo ludzi jezdzi teraz na zachod po auta, a bywa i tak ze kupuja je nie wiedzac na co zwrocic uwage, ze np. w dieslu nalezy spojrzec na to i to w silniku, np idealne sprezanie to takie i takie, etc.
Ja sam naleze do grupy tych ktorzy nacieli sie przy kupowaniu Omegi z braku doswiadczenia po prostu.
Mam tylko nadzieje nie dostac zjebki od wetsow, cos w stylu bede sprawdzal posty...
Nie taka jest moja intencja, wychodze tylko z propozycja, przy odrobinie inwencji mogloby to pomoc niektorym.
to by bylo na tyle

Cytat:
Tak sie zastanawialem czy nie byblby to dobry pomysl np. w dziale porady stworzyc dokladny opis zwiazany z tym na co zwrocic szczegolna uwage przy kupnie roznych rodzajow Omeg. Jezdzimy roznymi modelami i bardziejmniej wiemy co im dolega i na co trzeba uwazac.

Co prawda akurat tak się złożyło że dwóch net memberów o tym samym no ale cóż mi się ten pomysł podoba, niestety ja też trochę z nie wiedzy przed zakupem muszę ładować kasę teraz (a uzbierało się już tego od zakupu 16000 pln-niezła sumka )

No wlasnie Diro, w tym jest rzecz. Ja mialem dokladnie to samo kupilem i laduje kase. Ale jestem w stanie powiedziec na co uwazac przy zakupie szczegolnie (niech nasze wydatki nie pojda na marne i przysluza sie innym?)

eeeeeeeeee...chyba nie znacie życia

jak zobaczysz omege to tracisz zmysly..hehehehe..wsiadasz.widzisz że jedzie i od razu kupujesz .jak jest to pierwsza omega, przy nastepnej to lookasz z 5 minute i wykładasz kase
hehehehe
pozdr

eeee znamy zycie znamy, bo sami tak robimy. ale.....
gdyby tak miec jakas podpowiedz na co zwrocic uwage przy kupnie to po prostu redukujesz szanse tego ze trafisz szmelc, zwroc uwage ze pisze ,,redukujesz'' .

pozdr

------------------------------------------------
kmieciu stwierdzil, ze nalezy siedziec cicho

Jak widzimy ome to robimy tak a pomysł dobry tylko jak jedziesz na zachód po auto to za bardzo nie ma gdzie sprawdzić auta chyba ,że pojedziesz do warsztatu a wtedy becalujesz w euro
JESTEM ZA

Ja jak kupowałem omę to stałem z dziesięć metrów od niej a sprawdzali ją spece, ale i tak nic nie pomogło tak mocno chciałem ją mieć (zwierzęcy magnetyzm ma ta oma ) że wybaczyłem pewne wycieki i takie tam a teraz muszę to naprawiać

hehe
jak ja szukalem Omesi dla siebie to az mnie dreszcze przechodzily jak je ogladalem
az znalazlem jedna i od razu wiedzialem ze to jest to...
szukalem sedana a pojechalem ogladac i sie okazalo ze jest Caravan (ogloszenie bylo poplatane) ale od razu cos mnie tknelo i wiedzialem ze ja wezme...
) to chyba bylo przeznaczenie
a co do doladnych ogledzin to prawda ze trudno sie na nich skupic bo bedac w poblizu Omesi traci sie glowe

pzdr

Ja uwazam ze kupujac uzywke starsza trzeba sie liczyc z wydatkami -- niestety -- natomiast faktycznie przed zakupem dobrze sie trzeba przyjrzec. Glownie chodzi tu o elementy sterujace roznej masci( dlaczego ano dlatego ze sa najdrozsze przy wymianie), bo co do silnika i ukladu jezdnego to po 10 minutach jazdy niewielkie wnioski mozna wyciagnac.