MotoNews.pl
3 Z serii glupich pytan o most (65010/27) - NT

Z serii glupich pytan o most

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
nie wiem pewnie glupie pytanie. ale nie wiem ostatni a dokladnie od 2 dni kapie mi olej z mostu i to dosc mocno a pracuje chwilowo w pizzeri wiec troche latam wiec co sie stanie jak przestanie leciec ?? ??? - skonczy sie ?? ??

No są dwa wyjścia:
-skończy sią olej w przekładni
-nastąpi samouszczelnienie ( w to bym niewierzył)
Ale nawet jak się skończy to nie będziesz pierwszy który jeździ bez oleju, ale wskazane jest żeby on się tam znajdował.
Polecam ci uszczelnić wyciek i uzupełnić niedobór gdyż na dłuższy dystans niesie to ze sobą poważniejsze konsekwencje jak choćby (uraz narządu słuchu nabyty od wyjącego mostu)

no w sumie chodzilo mi o to czy np moze sie cos zatrzec albo cosik podobnego bo chalasowac mi juz chyba bardziej nie bedzie a i tak slucham muzy

ojciec byl x lat temu za granica fiatem i gubil olej tak ze mu sie most zatarl gdzies w jugoslawii... nie wiem dokladnie ile mu tam wylecialo, ale kiedys opowiadal... lepiej jak najszybciej uszczelnic... bo przeciez nie bedzie chcial pracowac na sucho - to logiczne. jak nie posmarujesz - nie pojedziesz...

no i o to mi wlasnie chodzilo czy musze zrobic to jak najszybciej czy moge jeszcze z tym zwlekac

jak most sie tylko poci(znaczy jest wilgotny) to możesz jeszcze poczekać ale jak sie już pojawia kropla to czekać nie ma już na co!!