Bmw 316 --pomocy-- pilne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanko, w jaki sposob sprawdzic sonde (czy mozna ja odlaczyc?) i jakie sa objawy uszkodzonej sondy. Bmka mi nie chce wogole wchodzic na obroty, gasnie po przegazowaniu czasem uda sie wejsc na 2tys lub wyzej po wycisnieciu gazu gasnie (rowniez na cieplym silniku). jestem posiadaczem od niedawna jezdzac na instalacji (lpg)holenderskiej nie mialem zastrzezen (przy zmianie na gaz duzo lepiej chodzila), niedawno zmienilem butle z gazem, nie wiem czy wina nieodpowiedniego zaworu na butli czy wina gazu (tankowalem na bp dzis na orlenie-i nie moglem wjechac do garazu bo zgasla 3razy wyglada ze jeszcze gorzej) i jeszcze jedno kilka dni temu wyjmowalem akumulator do ladowania czy moze miec to cos wspolnego z ustwieniami komputera bo teraz zaczela mi troche lepiej chodzic na benzynie (nie plywa ani nie dusi i utrzymuje obroty wszystko jest ok a na gazie tragedia)

Witam !!!!!!!

Moim zdaniem wina tkwi w elektryce.
Najpierw sprawdż sobie świece, póżniej przewody wysokiego napięcia czy nie ma przebicia. Jak to będzie ok to prawdopodobnie będzie to kopułka i palec.
U mnie w e-32 były podobne objawy i zrobiłem jak ci napisałem i jest ok.
Jak sprawdzić sonde bez kompa nie wiem.
Pozdrawiam !!!!

jeżeli nie ma wystrzałów to myślę że nie ma potrzeby zmieńiać przewodów i świec bo można narazić sie na zbendne koszty
gdyby było jakieś przebicie to waliła by w filtr powietrza za każdym raptownym naciśnięciem pedału gazu.moim zdaniem poprostu brakuje jej gazu,może być to zaworek,choć niekoniecznie,sprawdz filterek gazowy bo możliwe że jest brudny do tego stopnia że już nic nie przepuszcza jeżeli nie pomoże to sprawdz membrankę w parowniku może się już zużyła.sprawdz to wszystko i napisz,jeżeli nie pomoże to będziemy kombinować dalej

aha,zacznij od filterka

przed chwila znalazlem na forum ze jest istotne jaka kleme zakladamy najpierw w przypadku zakladania akumulatora (+ pozniej -), przy rozlaczaiu odwrotnie. CZY TO JAKAS zasada??? bo wg mnie to nie ma znaczenia skoro informacje w komputerze sa w epromie

Cytat:
przed chwila znalazlem na forum ze jest istotne jaka kleme zakladamy najpierw w przypadku zakladania akumulatora (+ pozniej -), przy rozlaczaiu odwrotnie. CZY TO JAKAS zasada??? bo wg mnie to nie ma znaczenia skoro informacje w komputerze sa w epromie

to rada czysto praktyczna. jeśli zaczniesz zdejmować najpierw plusową klemę to możesz kluczem zrobić zworke dotykając masy. przy podłączaniu akumulatora kolejność jest odwrotna z tego samego powodu.

wszystko juz gra. Poszedł mi wąż do serwa!!!!
(juz przestalo pływać)