Filtr przeciwpyłkowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No to mam problem. NAstąpiła konieczność wymiany filtra przeciwpyłkowego w mojej Beci. (520i 1992 rok E 34) Ktoś powiedziałby że żaden problem, ale chody się zaczęły w momencie kiedy zamówiony filtr (FILTRON 1031) nie jest taki sam jak w moim aucie. Ale od czego internet ? Na stronie angielskiej (podanej przez Marcina z Radomia) znalazłem nawet rysunki filtrów ale rzaden nie był taki jak mój. Wszystkie filtry mają grubość ok 10mm a mój ma ok 25 mm a pozatym jest on wklejony w plastikową ramkę. Myślałem na początku że wymienia się w tym wypadku tylko część papierową, ale okazało się że nie!!!! Ten filtr stanowi jedną całość i nie jest możliwe wymianienie wkładu papierowego. Ciekqawe jest to że ma oznaczenie BMW nr 13990870 a firma jaka go wyprodukowała to MICRONAIR. Czy ktoś może wie gdzie mogę kupić taki filtr? (VIN mojego auta BD981182). A na zakończenie podam, że zadałem sobie trud i sprawdziłem wszystlkie mikrofiltry we wsszystkich modelach i rokach produkcji ale żaden nie jest taki jak mój
Czy ktoś może mi pomóc?

Bo nikt juz nie produkuje filtrow z ramka!!
Sa tylko gole wklady!!
Dlatego ze jest taniej!!!
Do mojej E-32 pierwszy filtr kupowalem z ramka(mogl miec okolo 2,5 cm)
Teraz sa tylko wklady ale sa o polowe tansze.

Tylko, że wkładu nie ma gdzie umieścić. Przecież to musi byc szczelnie zamknięte, a wkład to tylko papier złożony w harmonijkę. A jak teraz wymieniasz u siebie ten filtr?

Filtr wsuwam w otwor.fakt ze jego dzialanie jest gorsze bo czuje czasami w kabinie smrod spalin auta jadacego z przodu.
Filtr z ramka kupisz na pewno w serwisie bmw.
Ale koszt pewnie okolo 160 zl.
ja nie kupuje oryginalnego poniewaz na naszych drogach musze wymieniac co 3 miesiace tak szybko sie brudzi
pozdrawiam!

oryginalny filtr bmw z ramka kosztuje 90zl !!!! do modelu e36 ale to pewnie to samo w kazdym. zmienialem z 2 miesiace temu. i napewno nie bede go zmieniac co 3 miesiace bo po 2 nie widac roznicy w jego dzialaniu. mysle ze spokojnie pol roku wytrzyma.

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2004-10-06 17:36:56 ]

Tolo a gdzie to cudo kupiłeś. Bo w moich stronach można kupić tyko wkład papierowy bez ramki? Daj jakieś namiary. Pozdro.

sklep z czesciami do BMW i Audi - ul. Piękna 1 Bydgoszcz

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=32421752

zobacz na ta aukcje. masz filtr za grosze z ramka