Jak sciagnac tapicerke drzwi? kontrolka air-bag?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, chcialem zapytac czy wie ktos moze jak w carinie e 1.6 '96 zdemontowac tapicerke drzwiowa? glównie chodzi mi o to jak sciagnac korbki od szyb(potem to pwnie zatrzaski, tylko jeszcze do tego nie doszedlem). W poldku mam prosto, podwazam, sciagam pierscien zabezpieczajacy, 2s i gotowe, tutaj nic takiego nie widzialem.
Drugie moje pytanko dotyczy kontrolki poduszki powietrznej, wyczytalem w ksiazce, ze powinna migac po wlaczeniu zaplonu, u mnie nigdy sie nie zaswiecila-poduszka kierowcy- montowana w salonie przed sprzedaza.Byc moze jest przepalona zaróweczka, byc moze to cos innego. Co sądzicie, jak powinno byc normalnie?
Z góry dzieki za pomoc.

witaj,
w carince jest dokladnie tak samo (przynajmniej w mojej).
ale oprocz zatrzaskow jeszcze troche srub bedziesz mial do odkrecenia: 4 pod pokrywa glosnika, jedna z tej samej strony, tylko wyzej (pod taka mala okragla zaslepka), jedna pod zaslepka od elekreycznych szyb (bo jak mniemam to ich nie masz ), dwie pod zdejmowanym podlokietnikiem-oparciem-czy jak to tam nazwac, jedna przy klamce i ryglu, i jeszcze jeden wkret pod zaslepka przy lusterku (dzisiaj wlasnie zdejmowalem i o nim zapomnialem.. i sie dziwie co tam jeszcze trzyma) - musisz wpierw zdjac ten czarnyu trojkacik przy regulacji lusterka i bedizesz mial dostep do wkreta. no i jeszcze z boku-z drugiej strony - masz takie dwa czarne zapinko-wciskacze (wciskasz srodek i cale wychodza). reszta to zatrzaski wiec mozna smialo wyrywac (chyba ze jeszcze o czyms zapomnialem... ale masz inna wersje )

W sprawie kontrolki airbag poszukaj na forum, temat był juz omówiony całkowicie. pozdrawiam

co do kontroli to u mnie nigdy się nie zapalała (od kiedy mam carnie - 8 lat) jal było przez pierwsze 2 lata użytkowania tego samochodu nie wiem

pozdrawiam