Parownik w polonezie - help!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanko czy w parowniku może ( jakoś ) mieszać sie płyn chłodzący z gazem i taka mieszanka wpada do komory spalania?
Bo mam taka akcje że od 20tysi km ubywa mi płynu tak zbiorniczek na 500 km dodatkowo pojawia się jakiś osad ( mazut?) olej jest czysty bagent korek od oleju ok nic nie cieknie , sytuascji nie zmieniła nawet kapitalka silnika ale jak po remoncie przez 1500km jeździłem tylko na benzynie to syf w zbiorniczku wyrównaczym sie nie pojawił dopiero po przejściu na lpg zaczęło się na nowo , więc czy jest to możliwe? czy to moje paranoje?

witam.
jest taka możliwość przy niektórych reduktorach gazu.
jeśli takie coś siędzieje to tylko wymiana reduktora.

Sprawdz pod dywanikiem pasazera i kierowcy czy nie ma tam mokro jak jest to nagrzewnica cieknie

pozdr

A ja wtrące swoje pytanie (licze szczególnie na odpowiedź "croma1").
Czy podczas jazdy na gazie auto ma/może brać trochę płynu chłodzącego??? Bo niektórzy twierdzą że tak. A mi nic a nic nie bierze
Pozdr

Czasami zdarzają się takie usterki . Ja miałem podobną okazało się ze reduktor w środku miał pęknięcie przez które płyn sie przedostawał do komory spalania ,po wymianie było oki. Ale na 100% nie powiem czy to to samo . Trzeba by go rozkręcić i sprawdzić w środku .