Zapalanie samochodu pilotem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie czy montowal sobie ktos do samochodu urzadzonka ktore pozwala zapalic samochod pilotem albo przynajmniej wie ktos jak to sie robi??orintuje sie ktos w tej sprawie

Cytat:
2004-09-28 21:47:46, Stecyk pisze:
mam pytanie czy montowal sobie ktos do samochodu urzadzonka ktore pozwala zapalic samochod pilotem albo przynajmniej wie ktos jak to sie robi??orintuje sie ktos w tej sprawie

Osobicie tego nie robilem.Przymierzam sie dopiero do zrobienia tego na ta zime.Jeden znajomy ma i mowil ze ponoc prosta sprawa.Ale szczegolow nie znam.Jak cos to moge zapytac wtedy dam znac

to jesli mozesz to popytaj sie go

Cytat:
Taaaaa przyjechal kolega , plan obejmowal podlaczenie radyjka i zabudowe ze szkrzynka w boczek + podwojna podloga, okazalo sie ze mocno stuningowany fiat kolegi odpala na pilota, gdy wykazalem zainteresowanie dla takiego sposobu odpalania bryuki kumpel zaprezentowal dzialanie tego wynalazku ... w nastepstwie ofiarami padły :

-Wzmacniacz DLS CA 50
- zmieniarka CDX P 25
-swietlowka warsztatowa
- dwie skrzynki narzedziowe
- pompka samochodowa
- neony do podswietlania podwozia, wraz ze sterownikiem
- puszka lakieru do drewna
- spray do mycia szyb
- i mnostwo drobiazgow + spowodowanie ogromneog balaganu

- ofiara padl rowniez zderzak tylny, ramka rejestracji we Fiacie

poprostu samochod byl na biegu i slicznie bez zadnej kontroli zaparkowal w moim garażu demolujac wszystko na swojej drodze, kolega dodal ze ma rozrusznik od diesla :O

Opis kolegi - a gwarantuje ze strat moze byc wiecej znacznie....

Na Allegro mozna kupic gotowe zestawy do montazu ,Montujesz i odpalasz pilotem auto ,Pozdro

A imobilajzer w nowszych autach może byc to problemem do zamontowania takiego "bajeru"

Cytat:
2004-09-28 21:55:34, CZUCZU pisze:
...Opis kolegi - a gwarantuje ze strat moze byc wiecej znacznie....

Jak czegos nie potrafie sie za to nie biore.Proste.Ten koles ma to od 3 lat i nie narzeka.Wrecz przeciwnie jest bardzo zadowolny

Na zime to juz lepiej webasto sobie fundnac Oprocz immo problemem jest alaram z detekcja ruchu, cyz ultradzwiekami, przy rozruchu bedzie sie zalaczal. Chyba, ze ktos zostawi transponder od immo przy stacyjce i bedzie wylaczal alarm, ale wtedy to juz lepiej siedziec w samochodzie chyba ?

Hej,
nowsze modele autek mają wskaźnik biegu jałowego. Jest to raczej niezbędne, a pilot powinien działać po naciśnięciu kombinacji kilku przycisków.
Wydaje mi się, że niewielu mechaników zamontuje takie urządzenie, ze względu na problemy prawne. ALe jakieś oświadczenia pobierają. Znam jednego który bawi się w takie urządzenia.
Myślałem kiedyś poważnie o montażu, ale antynapad i typ alarmu z samozamykaczem stanowczo utrudniają sprawę. A przyzwyczajenie zostawiania na biegu w zasadzie eliminuje całkowicie.
Pozdrawiam
T

chodzi glownie oto czy znacie kogos kto by sie tego podjal w zalozeniu

Cytat:
2004-09-29 18:50:33, NapaLony pisze:
chodzi glownie oto czy znacie kogos kto by sie tego podjal w zalozeniu

dokladnie bo to idzie do fiesty z 92 roku

Montaz jest bardzo prosty. Kup najpierw na allegro, czy gdziekolwiek, dolaczony jest do tego schemat. Kazdy elektryk to zamontuje, trzeba przeciac pare kabelkow, podlaczyc sie pod czujnik hamulca recznego i powinno dzialac.

nie kazdy elektryk to podepnie
np. z mojej klasy moze kikla osób i to z problemami i to nie tylko z mojej klasy wogule nasz rocznik to taki udany a jeszcze po elektryku to juz tragedia

Myslałem o czymś takim ale zalozyłem webasto i mam spokój, inni skrobią szyby a ja włączam wycieraczki

A tam nei każdy ......
Tylko za 1 szym razem przy 2 / 3 cim spalonym dałbym rade

Znam gościa który by sie tego podjął. Robił 7 lat wozy w ameryce. Teraz ma swój warsztat w Trzydnuku Duzym ok. 40 km w strone Kraśnika. Jak chcesz wiedziec wiecej to jesem na gg:4320518 lub tel. 695064626

Cytat:
2004-10-05 19:49:03, MateuszP406 pisze:
Znam gościa który by sie tego podjął. Robił 7 lat wozy w ameryce. Teraz ma swój warsztat w Trzydnuku Duzym ok. 40 km w strone Kraśnika. Jak chcesz wiedziec wiecej to jesem na gg:4320518 lub tel. 695064626

Aczy ten "gość" nazywa sie Suski Tadeusz!?