Podwyższanie zawieszenia :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej

Tylko nie krzyczcie ale mam pytanie - macie jakiś pomysł jak podnieść auto tak z 10cm wyżej niz seria? - pytanie całkowicie teoretyczne chociaż jak odpowiedzi będą poparte konkretami to super

pozdr

Olo

Cześć Olo !
Kto by tam krzyczał - ale pośmiać się można, co nie
O co Tobie chodzi, bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić jeszcze 10 cm wyżej niż seria
Na pierwszym zakręcie fura Ci się obali i tyle
Czy robisz ze swojego terenówkę ?

no prawie - prawdopodobnie zmieniam autko na astrę II kombi i bardzo mi sie podoba to

Astra

i dlatego zastanawiam się jak tego dokonać aby się nie obalić na zakręcie i aby nie stracić gwarancji ciekawe czy zawieszenie gwintowane można przekręcić na + zamiast na -?

Olo

[ wiadomość edytowana przez: olow dnia 2004-10-06 22:19:02 ]

[ wiadomość edytowana przez: olow dnia 2004-10-06 22:19:34 ]

Olo, to gratuluję wyboru
Tylko po co chcesz tam kręcić, co to ma dać ?
Pytam, bo nie kumam, ja słaby z techniki jestem

Chodzi mi o to że zawieszenie gwintowane służy standardowo do obniżenia auta - ale nigdzie nie pisze czy przy pomocy takiego zawieszenia można auto podnieść - to na zdjęciu to niestety nie moja astra znalazlem takie zdjęcie na stronie opla i mi sie bardzo spodobało

Jam mam opony zimówki 180 dodaj mocniejsze sprężyny ( może z żuka kumpel dał takie do audi 100 ) teleskopy trochę się jeszcze wysuną.

Albo ze starej bejcy lub jakiegoś Kadzia GSI

O ile dobrze zrozumiałem to chcesz z seryjnej astry zrobić taką wersję off road ... coś tak jakby z Audii A6 kombi zrobić A6 allroad
?!??
Niezły pomysł -- ale w takim przypadku trzebaby pomyśleć o wymianie całego zawieszenia

Nie zapominaj ,że dla uzyskania właściwego efektu (np. takiego jak na zdjęciu) będziesz musiał poszerzyć nadkola !!!!