Problem z uboga mieszanką

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
problem jest taki instalacje Lovato, komp Lovato Lov-eco 1(bez możliwości podpiecia pod kompa), cały czas sygnalizuje na swoich diodach uboga mieszankę(nie chce się wzbogacić), po jakimś czasie w czasie jazdy włącza się kontrolka wtrysku(kod błedu zbyt uboga mieszanka), jaka może byc przyczyna że się nie da jej ustawić prawidłowo, dodam że parownik jest ok,sonda też, gazownik zasugerował uszkodzenie centralki.
Auto Espero 1.8

witam.
jeśli sinusoida sondy przebiega prawidłowo to może być uszkodzona centralka gazowa . nie wiem tylko czy masz silnik krokowy z taką boczną śrubą regulacyjną bo może być za mocno wkręcona.

Cytat:
2004-10-08 21:32:54, croma1 pisze:
witam. jeśli sinusoida sondy przebiega prawidłowo to może być uszkodzona centralka gazowa . nie wiem tylko czy masz silnik krokowy z taką boczną śrubą regulacyjną bo może być za mocno wkręcona.

Musze zobaczyc czy mam ze śrubą, bo nawet nie wiem tego

Cytat:
2004-10-08 21:32:54, croma1 pisze:
witam. jeśli sinusoida sondy przebiega prawidłowo to może być uszkodzona centralka gazowa . nie wiem tylko czy masz silnik krokowy z taką boczną śrubą regulacyjną bo może być za mocno wkręcona.

Witam!!
Mam tylko pytanko jak powinna wygladac prawidlowa sinusoida z sondy lambda - jaki okres i amplituda?!?!?!

pzdr

[ wiadomość edytowana przez: Mondzio dnia 2004-10-11 08:59:08 ]