Tylny nawiew E-30

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W moim BMW E-30 nie działa nawiew na tylnią szybę. Nawiew na przód, nogi (ciepło/zimno) jest wporządku. Ma ktoś jakiś pomysł ?

Cytat:
2004-11-27 15:31:57, Bagor pisze:
W moim BMW E-30 nie działa nawiew na tylnią szybę. Nawiew na przód, nogi (ciepło/zimno) jest wporządku. Ma ktoś jakiś pomysł ?

nawiew na tylną szybe? możesz napisać jaśniej? może chodzi ci o nawiew ze środkowego tunelu na tył

na konsoli jest taki włącznik z narysowaną szybą i strzałkami do góry i on służy do odparowania tylnej szyby

Nie chodzi mi ani o nawiew ze środkowego tunelu ani tym bardziej o guzik służący do odmrażania (nie odparowania) tylniej szyby.
Zdaje mi się że wyraziłem się jasno...
Dla mniej rozumnych (nikomu nie ujmując): Za tylnią kanapą, na samym końcu tej "półki" pod samą szybą są takie wloty powietrza przez które to powinno wydobywać się powietrze... a nie wydobywa się !

Cytat:
2004-11-27 18:04:34, Bagor pisze:
Zdaje mi się że wyraziłem się jasno... Dla mniej rozumnych (nikomu nie ujmując): Za tylnią kanapą, na samym końcu tej "półki" pod samą szybą są takie wloty powietrza przez które to powinno wydobywać się powietrze... a nie wydobywa się !

hmm ja osobiście nie widziałem takiego rozwiązania w BMW i w innych autach(a troche się tego narozbierałem)to są tylko otwory wentylacyjne służące do recyrkulacji powietrza... no chyba ,że masz jakąś wersje ekstra

u mnie w e36 otworow innych niz od glosnikow w polce nie ma.

Cytat:
2004-11-27 18:04:34, Bagor pisze:
Nie chodzi mi ani o nawiew ze środkowego tunelu ani tym bardziej o guzik służący do odmrażania (nie odparowania) tylniej szyby.

ten guzik jest zarówno do odmrażania jak i odparowywania, a powietrze napewno nie poleci z tylnej półki chyba ,że kolega z bagaznika bedzie dmuchał przez te otwory

Cytat:
2004-11-27 19:40:52, toptuning pisze:
[...] a powietrze napewno nie poleci z tylnej półki chyba ,że kolega z bagaznika bedzie dmuchał przez te otwory

Tak ? A kolege to chyba na centralnym (ogrzewaniu oczywiście) we wszystkie otwory dmuchali i dlatego teraz takie zdjęcie posiada

[ wiadomość edytowana przez: Bagor dnia 2004-11-27 22:49:09 ]

hahhahahahaha dobre naprwde

Cytat:
2004-11-27 22:46:54, Bagor pisze:
Tak ? A kolege to chyba na centralnym (ogrzewaniu oczywiście) we wszystkie otwory dmuchali i dlatego teraz takie zdjęcie posiada [ wiadomość edytowana przez: Bagor dnia 2004-11-27 22:49:09 ]

nie podobam ci się? jestem zawiedziony... naprawde

Niestety ale koledzy mają rację -to recyrkulacja, tęż takie coś mam w E30.Pozdrawiam

Cytat:
-to recyrkulacja

recyrkulacja to obieg wewnętrzny a te otwory służą do przewietrzania wnętrza pojazdu

Wlacznik z symbolem szyby i strzalkami do gory sluzy do wlaczenia ogrzewania tylnej szyby. Umozliwia to zarowno odmrazanie jak tez odparowanie. Otwory w tylnej polce sluza tylko do przewietrzania, nie ma tam zadnego nawiewu.