Co ile nowy filtr

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
moje pytanko brzmi następująco: czy jeżeli tankuję na "lepszych" stacjach typu shell, bp itp. to czy mogę sobie pozwolić na wymianę filtra gazu nieco później niż jak to zalecają co 30.000 tyś(mogę się mylić) moje drugie pytanko jest takie: czy od zabrudzonego filtra gazu może wzrosnąć spalanie .z góry dziękuję za pomoc.

Witam
Koszt filterka w moim przypadku to 6zl wymienic mozna samemu , mi sie jednak nie chcialo i zaplacilem 10zl.
Wydatek wiec nie jest az tak duzy i mozna pokusic sie o czestsza wymiane. Dodam ze w moim zabrudzony filtr objawial sie duzym spadkiem mocy. Zobaczymy jak bedzie ze spalaniem.
Pozdrawiam

co do kosztów filtra to się zgadzam u mnie to ok 30zł takrze nie są to wielkie plny a właśnie się dowiedziałem że na spalanie może wpływać to że mamy zabrudzony filtr powietrza-czy to prawda?

Cytat:
u mnie to ok 30zł

zacznij sobie sam wymienać to będzie góra 10zł, lepiej o filterek dbać

pozdr

a może koledze chodzi o fitlr fazy lotnej (IV gen LPG) , ja płaciłem za taki 60zł

nie nie chodzi mi o zwykły filtr ,a co do wymiany samemu to co to da że wymienię sam jak i tak będę musiał jechać na regulacje bo po każdym otwarciu zmienia parametry w kompie?