Ale odjazdowa instalka lpg!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
panowie 4 generacja gazu to już przeżytek , koleś ma intalacje na pełnym wtrysku gazu gdzie nie ma miksera parownika emulatora i kompa gazu.instalacja składa sie z butli w której zamontowana jest pompa gazu ,,tak jak w baku do bajury,, potem ze dwa czujniki po drodze centralka i wtryskiwacze. impuls i sterowanie jest podłączone do benzynowego kompa. odlot do nie ma filtów regulatorów i tego wsiego. niezły numer.jeżeli ja jestem opóżniony to sory za ten post ale spotkałem sie z tym poraz p[ierwszy. koszt tpo 5.5 tyś pln, elektronika jest bosha lub siemensa . pozdro fomin

A to nie jest na gaz ziemny?

Czyli od sekwencji rozni sie tym, ze nie ma reduktora

to nie jest nawey na gaz napierdziany a tak poza tym to prócz braku redukytora to nie ma tam filtrów kompów i innego szitu

Fakt na gaz ziemny jest inna instalka a o tej co piszesz polecam linka Link

Mowisz o wtrysku w fazie plynnej ?
To jest niezly wpas, nie ma tych wszystkoch gowien ktore sa w poprzenich generacjach. Gaz idzie bezposrednio do cylindra, w fazie plynnej. Zadnych parownikow i tym podobnych gowien. spalanie ja n abeznynie i lepszy moment obrotowy o pare procent, w gornym zakresie chyba, albo w dolnym nie pamietam. Pokazywali to w TV.
Tylko ze ja pytalem o koszt to sie zaczynalo od 8k dla 4 cylindorowych, a v6 to od 10k sie zaczynaly...
No i do Omy jeszcze nie mieli.

dokładnie tak!!! vino kuma baze o co biega a instalacje na gaz ziemny to inna para kaloszy, koszt do nissana primery z 2001 roku to około 5.5 pln. strówko

faza ciekła ma ponoć jedną wadę - na polskim gazie pompa nadciśnienia wytrzymuje ok 600h pracy

mówicie nie ma filtrów?? no właśnie nie ma i to też jest problem bo filtr powinien być już przy dystrybutorze (ale tam przeważnie go nie ma) więc podobno zakładają coś przed butlą i jeszcze kładą jakiś jeden "ponadplanowy".

Wszystko o dupę potłuc przy takim gazie jaki jest w polsce

Fomin napisz lepiej gdzie za taka kaskę montują tą instalkę.

Wtrysk gazu w fazie cieklej - temet znany, chcialem zalozyc ale wszedzie gdzie pytalem to albo tego nie chcieli zrobic albo ceny powyzej 10.000 zl. Ja za SGI dalem 6500 (dwa lata temu) wiec ciekawy jestem gdzie sa takie ceny na wtrysk ciekly?

chceta adres to mata wrocek ul gnieżnieńska tel 359 68 40 firma AGAZ.

zapomniałem ...powołajcie sie na tomka z klubu internetowego opla omegi,,, bedzie inna gadka.pozdro.

Jak rozumiem już ją przetestowałeś u siebie ?
Pozdro Witek

nie testowałem jej u siebie!!!!!! primera z tym śmiga. ponoć jest 10 proc. mocniejsza niż na bajurce???!!!!!

A jak ze spożyciem więcej,mniej, czy tyle samo co na bezynce ? Na mocy powinien (teoria) być mocniejszy.
Pzdr.
Witek

gazu pali tyle co bajury....... info, 71-3596840

To jeżeli rzeczywiście prawda, to ja niedługo chyba się na nią przesiąde, bo magik od gazu coś tak wymieszał że jak jeszcze troszeczkę mnie wk..wi to karzę mu wypier...ać z tą swoją instalką i zwracać kasę.