Co wybrać?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
chce sobie założyć instalacje gazową w swoim aucie , ale nie wiem co wybrać, tzn. ręczne przełącznie z benzyny na gaz, czy może zdać się na komputer? bedzie to pierwsze auto na gaz w moim życiu dlatego doswiadczonych użytkowników tegoż cudu proszę o radę, albo napisane za i przeciw tych dwóch możliwośći. DZIĘKI!

Zacznijmy od tego jakie masz auto.

witam. jeśli masz wtrysk i katalizator to tylko z kompem. ale jeśli gaź
nik to nic innego nie zamontujesz tylko z ręcznym przełaczaniem.

mam Uno z 1998 roku silnik 1,0 i jedno punktowy wtrysk. jeżeli zamontuje tę wersie z kompem to po osiągnięciu jakiej temp. przełączy mi sie na gaz? i czy np. wykryje, że gazu nic nie ma, ale za to jest benzyna i z niej bedzie korzystał...??? i czy wogóle jest jakaś możliwość wtedy samemu wybrać rodzaj paliwa? bo np. wyjeżdzam poza miasto i potrzebuje, aby auto było zrywniejsze..

p.s. dzięki za dotychczasową pomoc
p.s.2. aha a co to wogóle jest za różnica, który system?

[ wiadomość edytowana przez: Gorbaczov dnia 2004-10-09 18:24:28 ]

Ja miałam ustawione początkowo przełączanie na gaz po osiągnięciu określonej temperatury silnika. Niestety bardzo długo trwało zanim przełączył mi się na gaz. Praktycznie dopiero po przejechaniu kawałka drogi i po drugim odpaleniu silnika. Teraz mam ustawione na przełączanie na gaz po "przygazówce" tzn. bodajże po 2000-3000 obrotów. Raz skończył mi się gaz. Dziwnie zaczął zwalniać. Przyciskasz włącznik i automatycznie przełącza się na benzynę. Sam decydujesz w trakcie jazdy na czym będziesz jeździł. A co do temperatury silnika to o ile pamiętam jakieś 50 stopni. To tyle. Poszukaj dobrego zakładu, bo Ci spieprzą instalację tak jak mi. Nie jestem (w tym przypadku niestety) facetem i nie umiem się o wszystko wykłócić, bo moja wiedza nie jest imponująca na ten temat. Dzięki forumowiczom o wiele więcej wiem, niestety instalację mam już założoną.
Życzę powodzenia.