Zbiornik płynu do spryskiwaczy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam mały problemik - nie mogę wsadzić tego platstykowego lejka do zbiornika - lejek ma gwint (chyba już nieco przetarty) - co radzicie - od której strony go podejść???

Chopin

Cytat:
Mam mały problemik - nie mogę wsadzić tego platstykowego lejka do zbiornika - lejek ma gwint (chyba już nieco przetarty) - co radzicie - od której strony go podejść???

O jaki lejek Ci chodzi? Zbiornik płynu do spryskiwaczy u mnie ma tylko klapke plastikowa od gory, pompkę, kable elektr. oraz rurki gumowe?

1.8 i 2.0 z ABS-em maja inne zbiorniki do spryskiwaczy... w 1.5 z ABS chyba tez tak jest... jest w nich lejek.. który jest odrazu miernikiem poziomy plynu w zbiorniczku.. jezeli masz mało prłynu swieci Ci kontrolka pod wskaznikiem paliwa/temp.

A co do gwintu... hmm wkrec to na jakis klej... ale tak zeby mozna to było odkrecic przy uzupełnianiu płynu...

Fakt - racja! Zapomniałem o tym. Dzięki za informację i pouczenie

hm... lejka nie zdejmuje się przy wlewaniu płynu - tak więc faktycznie zastanowię się nad takim rozwiązaniem... Dzięki za rady Czarek

Pozdr, Chopin

Skoro lejka sie nie odkreca... przywal go na jakis silikon... i nie bedzie nawet przeciekał... płyn do spryskiwaczy chyba nie rozpusci silikonu...